Poate si tu te-ai intrebat, de ce este mai bine sa ai frati si surori si daca chiar te ajuta intr-un fel acest lucru. Este bine sa ai cel putin 2 copii? Ii ajuti cumva pe micuti intr-un fel, daca le faci un fratior sau o surioara? Haide sa vedem ce parere au expertii in domeniu.
Desigur ca este important ca micutii tai sa fie fericiti si sa aiba cu cine comunica. De ce este bine sa ai frati? Pentru ca poti sa fii sigura ca in acest fel copiii vor incepe sa fie mai responsabili. Nu exista alta posibilitate. Desigur, sa cresti cu frati si surori poate fi dificil.
Vor exista mereu certuri, tipete, posesivitate asupra lucrurilor, etc. Dar exista si reversul medaliei, in sensul ca aceste relatii intre frati pot fi cu adevarat speciale. Da, vor exista certuri si neintelegeri, dar se pare ca acestea pot ajuta un om sa fie mai bun, declara psihologii.
Ei bine, cercetatorii americani au inceput sa studieze acest fenomen. Conform liderului acestui studiu, Laura Padilla-Walker, o profesoara de la Brigham Young University, exista dovezi in acest sens. Cercetarea a avut la baza 395 de familii care aveau mai mult de un copil, iar unul dintre ei era un adolescent in devenire, adica avea intre 10-14 ani.
Au cules extrem de multe date in urma acestui studiu, asa ca specialistii au inteles de ce este chiar bine sa ai frati sau surori.
Studiul a aratat ca, cei care aveau o sora, fie ca era mai mica sau mai mare, i-a ajutat pe adolescenti sa stie cum sa se poarte, in anumite situatii. De exemplu, senzatia de frica sau frica de confruntare era diminuata in cazul celor care aveau surori sau frati.
Padilla-Walker a declarat ca „fratii confera o intelegere asupra vietii rezultata din actiuni directe, pe care nici macar parintii nu o pot oferi”.
Daca vei creste alaturi de frati cu siguranta vei invata multe lucruri, asa ca ar putea fi o idee buna sa ai cel putin 2 copii. In special atunci cand copiii ajung la adolescenta si au nevoie de atentie sporita, pentru a se intelege mai bine.
Asadar, Padilla-Walker a concluzionat ca adolescentii ajung sa se cunoasca mai bine cu ajutorul unei surori in special. Pentru ca fetele sunt mai comunicative si pot ajuta fratii sa-si sedimenteze mai bine credintele si sistemul de valori proprii.
De ce este bine sa ai frati? Pentru ca acei copii care sunt singuri la parinti au tendinta de a fi mai interiorizati. Acestia nu stiu sa-si exprime sentimentele de singuratate, vina, frica, etc. Asa ca multi ajung sa manance in exces, se simt depresivi, incep sa consume alcool sau sa fumeze, etc.
Multi dintre acesti adolescenti ajung chiar sa fie dependenti de droguri, sa sufere de anorexie, bulimie sau alte boli care apar pe fond nervos. De multe ori fratii leaga legaturi puternice, se asculta unul pe celalalt si se sfatuiesc. Asa ca pentru psihic acesta poate fi un real beneficiu.
Desigur ca fratii se cearta intre ei, dar tot ei se si impaca! Se poate ajunge la tensiune si conflict, dar acesta este, in esenta, un lucru bun. Nu asa decurge si viata?! Este bine sa fim pregatiti de mici pentru astfel de momente, pentru ca cu siguranta ne vom confrunta cu ele. Cand invatam din copilarie cum sa ne confruntam cu situatiile complicate, lucrurile stau altfel.
De asemenea, copiii care au frati sunt mai putin predispusi violentelor si stiu cum sa se comporte in preajma colegilor si a prietenilor. Desigur, pentru ca aceste lucruri sa se intample este nevoie ca intre cei doi frati sa existe o relatie de iubire si intelegere, pe care doar parintii le-o pot insufla.
Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment