Supa anti-raceala. Cum se pregateste?

Ne pregatim de sezonul rece, asa ca leacurile naturiste si supa anti-raceala par un subiect de discutie necesar, care te va scapa de multe probleme. Cu totii stim, iarna debuteaza cu episoade teribile de raceala, febra si gripa.

Asa ca ar fi momentul sa faci ceva in acest sens. Nu uita sa-ti intaresti sistemul imunitar, daca nu vrei sa ai probleme pe viitor. Asadar, vei constata ca supa anti-raceala de care vorbim face minuni. In special daca este consumata inainte sau chiar in timpul fiorosului sezon rece.

Temperaturile scazute si frigul ajuta mult la perpetuarea virusilor si a microbilor care transmit raceala, asa ca trebuie sa fim pregatite. Astfel, iti prezentam supa minune care, apropo, contine usturoi! Nu te speria, nu trebuie sa-l mananci crud.

 

Supa anti-raceala – nu uita de beneficiile usturoiului

Dupa cum stii, usturoiul contine alicina, cunoscuta pentru proprietatile sale antimicrobiene, anti-virale si anti-fungice. Proprietatile antioxidante ale acesteia sunt nenumarate. Iar usturoiul face mai mult de atat. Intareste sistemul imunitar, scade tensiunea arteriala, regleaza circulatia sangelui si digestia. In combinatie cu supa anti-raceala, acesta va avea proprietati de preventie si mai mari!

 

Usturoiul are capacitatea sa:

– regleze tensiunea arteriala
– previna alergiile
– scada inflamatiile
– regleze circulatia sangvina
– previna greutatea in exces
– trateze infectiile respiratorii

Usturoiul este o sursa vitala de vitamine si nutrienti care previne gripa cu pana la 50%!

Beneficiile ghimbirului si supa anti-raceala

La radul sau, ghimbirul a fost folosit ca leac impotriva racelilor, dar a problemelor digestive. Este un extraordinar anti-inflamator si poate preveni artrita. Mai multe studii au aratat cat eficacitatea acestuia in tratamentul starii de greata si voma. Studiile au aratat ca ghimbirul are proprietati antioxidante, anti-microbiene si anti-fungice, care sunt necesare atunci cand vrem sa prevenim gripa.

 

Supa anti- raceala – iata cum se prepara:

– 4 cepe verzi sau o ceapa mare normala
– 50 grame radacina de ghimbir
– 2 catei mari de usturoi
– 7 cani de supa de pui sau de legume
– 1 ardei iute maruntit

Mod de preparare

Pune ceapa tocata, usturoiul si ghimbirul intr-o tigaie mare si caleste-le pret de 2 minute. Adauga supa si da totul in clocot. Lasa totul sa fiarba la foc mic, pana ingredientele sunt moi. Adauga si ardeiul iute si mai lasa sa fiarba putin, tot la foc mic. Ar fi indicat sa consumi supa anti-raceala cu paine prajita integrala.

Daca nu iti place iuteala, nu esti obligata sa pui ardei iute, poti pune unul normal, chiar la inceput. Desigur ca poti adauga si morcovi sau carfofi, pentru o varianta mai satioasa. Adauga si o mana de orez, vei vedea ce bunatate de supa va iesi. Consuma supa anti-raceala o data la 2-3 saptamani, iar organismul tau va fi mai puternic.

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *