Ceaiul de rozmarin. Beneficii asupra sanatatii

Despre aceasta planta sigur ai auzit ca se foloseste ca si condiment, dar stiai ca ceaiul de rozmarin are proprietati remarcabile asupra sanatatii? Vei ramane uimita sa constati ca aceasta planta este de-a dreptul uimitoare. La fel ca multe altele, ne poate ajuta sa tratam tot felul de afectiuni in mod natural.

Chiar nu avem nevoie de medicamente la orice pas, iar tu esti pe cale sa realizezi acest lucru. In ceaiul de rozmarin sunt prezente tot felul de substante foarte utile organismului, asa ca vei ramane uimita. Te poate ajuta sa ai o digestie mai buna, sa tratezi diverse afectiuni ale pielii, ba chiar si sa elimini anxietatea.

Sa-ti mai spunem ca stimuleaza si cresterea parului si ca poate ameliora starile de greata? Desigur, exista si anumite contraindicatii. De exemplu, femeile gravide NU ar trebui sa-l consume, deoarece poate provoca contractii la nivel uterin.

Ceaiul de rozmarin – la ce ajuta si cum trebuie sa-l bei?

In primul rand, vrem sa-ti mai spunem ca are in compozitie acizi rosmarinici, acid salicilic, dar si compusi antibacterieni. De unde si gama variata de afectiuni pe care le poate ameliora si chiar preveni.

1. Circulatia sangelui. Da, ceaiul de rozmarin te poate ajuta sa ai un sistem circulator mai competent, avand proprietati anticoagulante, de exemplu. Nu uitati ca are in compozitie acid salicilic, asa ca este similar cu aspirina. Ajuta organismul sa se oxigeneze mai bine.

2. Are grija de pielea ta. Daca ai avut afectiuni ale pielii, eczeme, mancarimi, etc, nu te sfii sa bei ceai de rozmarin. Sigur te va ajuta sa previi aceste boli neplacute. Are proprietati antioxidante si antibacteriene, asa ca va exista un risc mai scazut de a dezvolta aceste afectiuni.

3. O digestie imbunatatita. Sistemul digestiv este fundamental pentru o sanatate de fier si un trup de zeita. Asa ca iti recomandam sa bei dupa-amiaza o cana de ceai. Daca ai probleme cu tranzitul intestinal sau cu balonarea, poti fi sigura ca acestea for fi atenuate.

Ceaiul de rozmarin – are capacitatea de a preveni bolile cronice

4. Previne cancerul. Traim intr-o lume in care bolile cronice isi fac aparitia la tot pasul, asa ca este bine sa avem grija de noi. Datorita antioxidantilor continuti, ceaiul de rozmarin este ideal in prevenirea bolilor nocive, precum cancerul sau diabetul.

Reduce riscul de a face cancer la san, in special gratie acidului rosmarinic si a carnosolului. Desigur, pentru a scadea drastic riscul de a face cancer, consuma fructe si legume proaspete din belsug. Si nu uita sa elimini stresul din viata ta!

5. Sustine memoria. Are rolul de a imbunatati functiile cognitive, asa ca memoria este incurajata. Previne aparitia unor boli specifice oamenilor in varsta, cum ar fi dementa senila sau Alzheimer.

6. Previne inflamatiile din corp. Daca suferi de dureri de cap, menstruale sau dureri articulare s-ar putea ca ceaiul de rozmarin sa te ajute. Nivelul azotului din corp este redus, asa ca inflamatiile vor scadea. Acidul carnosic este elementul cheie al acestui ceai, ajutandu-ne sa fim mai sanatoase ca oricand.

7. Analgezic natural. Datorita faptului ca are acid salicilic in compozitie, are rolul unei aspirine, asa ca te ajuta, garantat. Ideal pentru cele care se lupta cu durerile menstruale. Este mai simplu uneori sa iei un medicament pentru ca asa te-ai obisnuit. Dar poti sa fii sigura ca ceaiul de rozmarin este o varianta mult mai sanatoasa.

Ceaiul de rozmarin – spune adio stresului si anxietatii

Da, este o alta proprietate minunata a acestui ceai. Te va ajuta sa spui adio stresului si anxietatii, reducand hormonii de stres. Desigur ca din nou vorbim si despre proprietatile acidului salicilic, care se comporta precum un analgezic si ne induce o stare de calm.

Iti recomandam sa iei ceai de rozmarin varsat, nu la pliculet. Cumpara de la magazinele naturiste si foloseste o lingurita de rozmarin la o cana de ceai. Lasa sa se infuzeze pret de 5 minute si savureaza o bautura cu adevarat benefica. Poti folosi si indulcitori, cum ar fi mierea sau siropul de artar.

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *