Cafeaua de la automat poate fi varianta cea mai facila de a beneficia de un energizant inca de la prima ora a diminetii, in special atunci cand te trezesti tarziu si nu mai ai timp de nimic. Aceste aparate de cafea au inceput sa apara ca ciupercile dupa ploaie, iar vanzarile acestora sunt fabuloase!
Si nici nu este de mirare, in societatea agitata in care traim, timpul alocat pentru prepararea cafelei de dimineata pare sa fie o inutilitate…Sau cel putin asa considera majoritatea tinerilor.
Sa fie oare asa? Am gasit salvarea in cafeaua de la automat, extrem de gustoasa si ieftina? Ei bine, lucrurile nu stau deloc asa. Dupa cum probabil intuiai, aceasta cafea este „imbunatatita” cu tot felul de chimicale si potentiatori de aroma, pentru ca tu sa ai senzatia ca este extraordinara. Nu este de mirare ca cea pregatita acasa nu este la fel de gustoasa.
La fel ca si in cazul mancarii gatite, cea cumparata pare sa castige suprematie, iar oamenii sunt incantati de gust. Desigur ca pe termen lung ambele ne pot afecta sanatatea in mod grav.
Astazi am ales sa vorbim despre cafea, asa ca vei ramane surprinsa sa descoperi ce contine, de fapt, bautura de 1 leu pe care o poti cumpara de aproape oriunde.
Ei bine, pana nu demult producatorii tineau secrete ingredientele, nefiind obligati sa le prezinte. Odata cu noua legislatie, acestia trebuie sa listeze tot ce contine faimoasa bautura.
Astfel, cafeaua de la automat contine:
– cea pe baza de lapte ( pudra de lapte, apa, zahar, cafea solubila (3.3%!!!) si soia)
– un capuccino contine si agenti de ingrosare precum carboximetilceluloza
– espresso contine de cele mai multe ori cafea instant, putini producatori au trecut la cafea boabe
Majoritatea produselor de acest fel contin cafea solubila, care se digera de 5 ori mai greu decat cea normala! Asa ca in timp, cafeaua de la automat poate aduce deservicii organismului tau.
De exemplu, cei care beau 2 astfel de cafele pe zi risca sa faca pietre la rinichi. De ce? Pentru ca depasesc maxima de cofeina admisa, iar aceasta supradoza afecteaza direct rinichii.
Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) recomanda ca un adult sa nu depaseasca mai mult de 400 miligrame de cafea pe zi. Daca in acea zi consuma si alcool, ar fi bine sa scada la 50% consumul de cofeina.
Un espresso (60 ml) contine 80 mg de cafeina, in timp ce o cana de cafea la filtru (200 ml) contine 90 mg de cafeina. Si o doza de energizant (250 ml) contine 80 mg de cafeina. In schimb, o cana de ceai negru (220 ml) contine 50 mg de cofeina, iar o doza de cola (355ml) contine 40 mg de cofeina. Si un baton de ciocolata (50 g) contine cafeina, 25 mg, informeaza bunadimineata.ro.
Desigur ca exista si producatori seriosi, care vand cafea de calitate, macina pe loc, iar bauturile lor sunt gustoase. Asigura-te ca citesti sau intrebi despre ingrediente inainte de a cumpara.
Cafeaua de la automat poate afecta chiar si ficatul si imunitatea, in timp. Asa ca daca esti mare consumatoare de cafea, fii sigura ca ce bei nu este nociv pentru sanatate.
Daca simti ca poti rupe 10 minute din somnul dulce de dimineata, trezeste-te putin mai devreme si prepara chiar tu cafeaua, ca pe vremuri. Iti recomandam sa iti iei cafea boabe, pe care sa o macini tu pe loc. Alege o cafea ecologica si savureaza aroma unica a acesteia. Daca nu ai timp sa o bei acasa, depoziteaz-o intr-un recipient special si bucura-te de ea chiar la birou!
Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment