Ce sunt prebioticele si DE CE ar trebui sa le acorzi importanta!

Despre probiotice am mai vorbit, dar astazi a venit vremea ca prebioticele sa fie in centrul atentiei, avand in vedere ca si aceste bacterii necesare au un rol foarte important, in ceea ce priveste sanatatea.

Din ce in ce mai multe studii in domeniu aduc noi informatii despre probiotice, dar si prebioticele incep sa „capete teren”. Tocmai de aceea este momentul sa afli mai multe. In special ca acestea au un rol important in ceea ce priveste digestia. De asemenea, pot contribui la scaderea colesterolului si chiar la reglarea glicemiei.

Probioticele sunt microorganisme vii care au efecte benefice atunci cand sunt ingerate. Ele se gasesc atat ca suplimente nutritive disponibile in farmacii cat si in mancarurile care fermenteaza ca iaurtul, sana, kefir etc.

Cu ajutorul probioticelor poti imbunatati digestia si sanatatea sistemului digestiv, a inimii si au capacitatea de a intari sistemul imunitar. Pe langa acestea, cateva studii sugereaza ca beneficiul mai putin cunoscut al probioticelor este acela de ardere a grasimilor. Pe scurt, probioticele ne pot ajuta sa luptam cu kilogramele in plus…mai multe despre probiotice aici >>>

Prebioticele – ce trebuie sa stii

 

Ei bine, prebioticele sunt total diferite de probiotice, avand in vedere ca acestea nici macar nu sunt organisme vii. Pe scurt, sunt niste fibre solubile, care fermenteaza si care nu se vor digera in stomac. Acestea circula libere prin intestine si ajung sa fie combustibil pentru probiotice. Dar este „de bine”, asa trebuie sa decurga lucrurile pentru ca aceste bacterii bune sa sustina sanatatea intestinelor.

Este foarte important sa consumi atat prebiotice, cat si probiotice. Daca probiotice poti gasi in chefir, iaurturi si muraturi, prebioticele se regasesc in ceapa, usturoi, fasole, paste racite, cartofi, sparanghel, anghinare, praz, banane si orez. Ar fi indicat sa consumi cat mai des acest gen de alimente, pentru a te asigura ca organismul tau este sanatos.

ATENTIE! Este mult mai bine sa iei aceste bacterii bune direct din mancare, nu din suplimente. Se vor asimila mult mai bine si vor fi mai eficiente.

Prebioticele – cum sustin organismul pentru a fi sanatos

Asadar, prebioticele te ajuta sa:

– iti intaresti sistemul imunitar
– sa ai o flora intestinala mai sanatoasa
– influenteaza chiar si starea de spirit
– mentin sanatatea colonului si previn cancerul
– stimuleaza cresterea numarului de bacterii benefice

 

5/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *