Afectiuni si tratamente

Cimbrul – un antibiotic natural de exceptie

Ca cimbrul are nenumarate proprietati miraculoase si ca poate fi chiar un antibiotic natural este un fapt mai putin cunoscut, tocmai de aceea trebuie sa descoperi proprietatile acestuia.

Avand in vedere ca are proprietati antiseptice, antioxidante, etc este fara doar si poate ideal in tratarea afectiunilor care tin de aparatul respirator. Adica, cei care se confrunta cu tuse, astm sau chiar bronsita, ar trebui sa incerce si leacuri bazate pe cimbru.

Asadar, cimbrul poate fi de un real folos in astfel de situatii. Desigur, vei invata tot astazi cum sa prepari o reteta naturala de tratare a acestor afectiuni.

Inainte, trebuie sa mai stii ca cimbrul trateaza infectiile pielii, calmeaza durerile menstruale si stimuleaza pofta de mancare. Nu te-ai fi asteptat la atatea beneficii, nu-i asa?

Cimbrul – cum sa prepari un antibiotic natural cu ajutorul acestei plante

Asa cum spuneam si mai devreme, poti trata chiar si bronsita si durerile acute de gat, asa ca va trebui sa prepari un leac de casa, in acest sens. Este vorba despre a amesteca cimbrul cu mierea. Adica, vei lua in jur de 100 de grame de cimbru uscat, 30 ml ulei de cimbru, pe care le vei amesteca cu miere. Pui totul intr-un borcan de sticla si lasi la macerat pret de 14 zile. Dupa aceste zile, vei filtra amestecul si vei folosi doar ce rezulta. Va stimula imunitatea si procesul de regenerare a organismului. Are efect antiinflamator si antioxidant, de asemenea.

Are in compozitie timolul, un antioxidant de exceptie, care poate distruge si viermii intestinali. Sustine si buna functionare a rinichilor. Tot ce trebuie sa faci este sa iei 2 lingurite pe zi din acest amestec.

Cimbrul este excelent si in tratarea racelilor si a gripei, asa ca nu te sfii sa iei 2-3 linguri pe zi din amestec si atunci cand te confrunti cu aceasta situatie.

Cimbrul si uleiul de cimbru, 2 leacuri de exceptie

Uleiul de cimbru este alt remediu minunat si este considerat un adevarat antibiotic si nu are efecte secundare, asa cum au antibioticele sintetice.
De exemplu, poate fi util in tratarea gripei, infectiilor urinare, sinuzitei, etc. Ce trebuie sa faci? Nimic mai simplu, vei lua 2 picaturi din trei in trei ore in prima zi, apoi de trei ori pe zi timp de inca o saptamana.

Uleiul de cimbru poate fi folosit si pentru uz extern, pentru candidoza vaginala, de exemplu. Se va aplica in zona genitala. Trebuie sa mentionam ca uleiul de cimbru nu este recomandat femeilor insarcinate. De asemenea, atunci cand se ia pe cale interna se poate cere si parerea unui medic naturopat.

 

Cimbrul scade colesterolul

Asa ca, acelea dintre voi care stiu ca se confrunta cu colesterolul „rau” nu ar trebui sa evite aceasta planta. In special ca este un condiment minunat atunci cand este folosit in gastronomie. Include-l mai des in dieta ta, iar mancarea ta va fi savuroasa si sanatoasa.

Poate fi foarte util si in caz de afectiuni digestive, asa ca nu te sfii sa bei o cana de ceai de cimbru daca te simti prea plina. Alta proprietate care te va surprinde tine de faptul ca cimbrul are efecte benefice la nivel cerebral. Asa ca, daca vrei sa ai o putere de concentrare mai mare si o tensiune arteriala mai scazuta, stii ce ai de facut.

Un ceai de cimbru poate fi foarte utila si atunci cand esti mult prea obosita si vrei sa te energizezi. Stim, probabil nu iti vine sa crezi ca o planta care se prepara de obicei deasupra gratarului, pentru a aromatiza, poate avea atatea beneficii.

Ei bine, traim intr-o lume care ne pune la dispozitie mii de leacuri naturale, pentru orice afectiune. Noi trebuie doar sa deschidem ochii si sa apelam la aceste variante de tratament naturist.

 

Nita Alina

Leave a Comment
Share
Autor
Nita Alina

Ultimele articole

Secretul echilibrului hormonal: MYO Inositol, aliatul femeilor pentru fertilitate si metabolism

Fertilitatea la femei poate fi afectata de numerosi factori, inclusiv probleme legate de sanatate precum…

2 ore

Bautura care distruge creierul

Bautura care distruge creierul s-ar putea sa te surprinda si nu intr-un mod placut. Daca…

3 ore

Sanatatea digestiva. Ai grija de tine in mod natural

Sanatatea digestiva este un aspect esential al starii de bine, asa ca ar trebui sa-i…

o zi

Semintele de canepa – contin nutrienti si proteine din belsug!

Semintele de canepa au inceput sa capete popularitate si in Romania, asa ca este momentul…

2 zile

Trecerea la ora de vara – de ce poate afecta alimentatia?

Despre trecerea la ora de vara s-a tot discutat in ultimii ani, nu putini fiind…

3 zile

Cum functioneaza sauna cu infrarosu si ce avantaje are fata de sauna clasica?

Sauna nu mai este de mult doar un rasfat de weekend, ci a devenit un…

3 zile

Acest site foloseste Cookie-uri