Poate si tu te-ai intrebat cum se fierbe corect porumbul, pentru a obtine aceeasi savoare pe care o are acest aliment atunci cand este cumparat gata facut. Sigur ai observat ca cei de la restaurante servesc un porumb parca mai delicios decat cel de acasa. Si nu este deloc intamplator, nicidecum!
Acestia au cateva secrete, iar tu esti pe cale sa le descoperi. Nu iti face griji, nu este mare lucru sa obtii acel porumb fiert dupa care tanjesti. Oare sa pui sau nu sare in apa, inca de la inceput? Cum se fierbe corect porumbul, este necesar sa adaugi si frunzele (panusele) si matasea porumbului?
Ei bine, in caz ca nu prea ai stat pe langa mama sau bunica ta in copilarie, atunci cand fierbeau porumb, nu este nicio problema!
Iti vom dezvalui imediat „trucurile” lor.
In primul rand, sa stii ca porumbul traditional romanesc nu este…dulce! Asa ca, daca te astepti sa aiba acelasi gust cu cel din supermarket, vei fi un pic dezamagita. Desigur, poti sa cumperi acel „Sweet Corn”, dar incearca si porumbul clasic, din copilarie.
Atentie, alege acel porumb tanar, care sa aiba panusele cat mai verzi, iar boabele trebuie sa fie lipite intre ele, fara spatii! Desigur, porumbul clasic romanesc are nevoie de un timp de fierbere mai mare decat cel american, sa tii minte. Adica cel putin 45 de minute (poate si mai mult!) vor fi necesare.
Asadar, dupa ce vei desface porumbul, nu arunca panusele (frunzele), pentru ca vei mai avea nevoie de ele. Astfel, desfa rand pe rand porumbul. Daca ai probleme cu rinichii sau vrei sa le previi, ar fi bine sa pastrezi si matasea porumbului. Dupa ce l-ai curatat, este momentul sa stii cum sa organizezi totul in oala incapatoare pe care o vei alege.
Cum se fierbe corect porumbul? Vei pune cateva panuse la fundul oalei, dupa care vei incepe sa pui porumbul, unul cate unul. Daca sunt prea mari, rupe-i in doua. Nu uita sa pui si matasea porumbului (macar o parte din ea). Deasupra vei mai pune cateva panuse si vei adauga apa, cat sa acopere totul.
Daca simti ca porumbul se ridica la suprafata, poti pune ceva mai greu deasupra lor, cum ar fi o farfurioasa mica din tabla.
Nu este sanatos sa adaugi sare in timp ce o mancare este inca pe foc, dar sa spunem ca de aceasta data vom face o exceptie. Nu de alta, dar doar asa vei putea obtine savoarea dupa care tanjesti.
Asadar, poti adauga o lingurita generoasa de sare, pentru a fi sigura ca vei obtine un porumb aromat si gustos. Daca nu vei pune sare, nu va avea aceeasi savoare, din pacate. Asa ca nu este suficient sa il sarezi ulterior, crede-ne pe cuvant.
Daca ti-au ramas cativa stiuleti deja fierti si te-ai plictisit un pic, ai putea sa mai si coci cativa. Mai tii minte acel gust fantastic? Asa ca pune-i pe grill sau pe o plita (daca ai asa ceva, ar fi si mai bine) si rumeneste-i.
La final unge-i cu putin unt, sare, piper si rozmarin. O bunatate de reteta si merg perfect si ca garnitura, asa ca nu te sfii sa variezi meniul!
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment