Noutati

Cum sa ai un creier sanatos si o minte ascutita!

Cum sa ai un creier sanatos si o minte mai ascutita este o intrebare care intereseaza foarte multa lume, iar cei dispusi sa faca mici eforturi vor fi rasplatiti. Da, chiar si memoria, acuratetea, atentia, etc, toate pot fi si trebuie mentinute, in special pe masura ce imbatranim.

Incercam sa facem tot posibilul sa avem grija de sanatatea noastra. Mergem la medic, ne facem analizele de sange, luam vitamine si incercam sa avem un stil de viata cat mai sanatos. Dar, de multe ori, uitam ca nu doar trupul nostru este extrem de important, ci si creierul.

Adica, cum sa ai un creier sanatos si o minte brici ar trebui sa fie un aspect esential. Nu sunt multi oameni care sunt dispusi sa faca sacrificii in acest sens, dar astazi s-ar putea sa iti schimbi parerea.

In special ca nu este atat de greu sa ai grija de sanatatea mintii tale. Natura ne-a pus la dispozitie tot ceea ce este necesar pentru a fi sanatosi, tine de noi sa stim cum sa actionam corect.

Cum sa ai un creier sanatos – mai simplu decat ai fi crezut!

1. Ramai in…forma! Din ce in ce mai multe studii arata ca activitatea sportiva stimuleaza creierul. Asa ca apuca-te de sport cat mai repede. Un studiu realizat pe parcursul a 30 de ani a aratat ca, cei care fac aerobic la varsta de 20 de ani au capacitati de a memora si de a se focusa mult mai bune decat restul. Asa ca, fie ca alergi, mergi la sala sau faci fitness acasa, nu conteaza. Nu neglija acest aspect atat de important pentru sanatatea creierului tau.

2. Consuma turmeric. Un alt studiu a aratat ca turmericul sustine sanatatea mintala, asa ca nu il evita. Condimentul are capacitatea de a stimula acele zone ale creierului care sunt responsabile de cresterea celulara nervoasa. Aceasta descoperire este esentiala si pentru a preveni boala Alzheimer, care pare sa afecteze oameni din ce in ce mai tineri.

3. Aer curat. Cum sa ai un creier sanatos? Mergi cat mai des la munte sau la mare, pentru ca aerul proaspat, nepoluat, este vital pentru creierul tau. Un studiu condus de Universitatea din California a aratat ca mai bine de 15.000 de oameni care locuiau in zone poluate aveau o gandire mai inceata decat cei care stateau in zone de munte…

 

Cum sa ai un creier sanatos – ai mai multa grija de tine!

4. Colesterolul si iarasi colesterolul. Ai auzit de cel „rau”, adica valorile crescute ale acestui indice arata ca esti expus bolilor cronice, precum dementa senila si Alzheimer. Este foarte important sa mananci mai putin gras, sa nu mai fi stresata si sa faci miscare. Dieta joaca un rol esential in bunastarea organismului nostru.

Poate ca pare exagerata preocuparea expertilor in ceea ce priveste hrana, dar nu este deloc asa. Pana acum lumea nu punea accent pe ce manca, dar lucrurile trebuie sa se schimbe daca vrem sa vedem diminuarea numarului de boli si afectiuni.

5. Evita chimicalele. Mercurul, precum si cateva pesticide utilizate in agricultura (!) pot cauza leziune cerebrale severe. Desigur ca anumite companii neaga aceste informatii, dar exista tot mai multe studii care arata veridicitatea informatiilor. De asemenea, apa cu fluor este foarte periculoasa si afecteaza pe termen lung sanatatea creierului tau.

Cumpara fructe si legume de la tarani si evita produsele cosmetice pline de chimicale, nu te duc spre nimic bun.

Cum sa ai un creier sanatos – renunta la fumat si alcool

Stim ca aceasta veste s-ar putea sa ii intristeze pe multi, dar din pacate aceste vicii ne costa mai mult decat am fi crezut. Oare merita sa compromitem sanatatea corpului si a mintii doar pentru a obtine o placere de moment? Probabil ca nu.

Studiile arata ca fumatul distruge creierul, afecteaza capacitatea de a invata, de a intelege, de a memora. Alcoolul produce micsorarea creierului, in timp.

Asadar, daca iti pasa cu adevarat de tine si sanatatea ta, poate ca este momentul sa lasi la o parte aceste vicii si sa iti insusesti obiceiuri mai eficiente.

Nu uita ca fructele, legumele, sportul si buna dispozitie sunt vitale pentru un creier sanatos si o minte ascutita!

 

Nita Alina

Leave a Comment
Share
Autor
Nita Alina

Ultimele articole

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

15 ore

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

2 zile

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

3 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

3 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

4 zile

Reteta de weekend – burgeri cu zucchini, ii vei adora!

Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…

7 zile

Acest site foloseste Cookie-uri