Poate si tu te-ai intrebat pana acum cat de sanatoase sunt alimentele congelate, in special in ziua de astazi, cand majoritatea preparatelor sunt „gata de consum.” Sa fie oare asta solutia? Ei bine, daca produsele fast-food si semipreparatele sunt destul de nocive, cele congelate sunt mai sanatoase.
Desigur ca este greu ca fructele, legumele si carnea sa isi mentina toti nutrientii dupa ce au fost congelate, dar tot raman o solutie pentru cei ocupati. Si nu numai. Chiar si mai demult oamenii foloseau alimentele congelate, iar bunicii nostri chiar aveau un congelator separat pentru asa ceva. Sigur tii minte aceste lucruri, in special daca ai crescut la tara, unde oamenii cultiva multe legume si fructe.
Astazi vei descoperi cateva aspecte importante legate de legumele congelate, de exemplu. Stiai ca acestea pot fi chiar foarte hranitoare si sanatoase? Asa ca nu evita sa cumperi mai des astfel de produse.
Daca ai rude la tara si primesti constant astfel de semipreparate sanatoase, te poti considera o norocoasa. Fructele si legumele de acest gen sunt delicioase si pot rezista cateva luni buni in congelator.
Desigur ca aceste legume congelate au un aport mai scazut de vitamine si nutrienti, dar tot sunt recomandate. Asa ca nu le evita.
Alimentele congelate – ce trebuie sa stii despre acestea
Ca poti fi gustoase si hranitoare, am stabilit deja. Cel putin in cazul fructelor si legumelor. Dar ce putem spune despre carnea congelata? Unele carnuri pot fi pastrate mai mult timp, pe cand altele expira si in 2 luni. Cum ar fi pestele. Nu este recomandat sa fie prea vechi. Dar altfel stau lucrurile atunci cand vorbim despre carnea de vita sau vitel, care poate sta la congelator si 9 luni. Iar curcanul sau puiul pot fi congelate chiar si un an.
Alimentele congelate: cat pot fi tinute legumele?
Ei bine, si acestea fac parte din seria produselor ce pot fi congelate mult si bine, chiar si un an de zile. In cazul legumelor, este demn de mentionat ca acestea sunt fierte, in prealabil. Adica chiar cu putin timp inainte de a fi congelate. Se vor pierde o parte din nutrienti in acest fel, dar tot este o metoda eficienta de a te bucura de roadele naturii, oricand.
Totusi, nutritionistii spun ca legumele isi pastreaza o mare parte a proprietatilor in acest fel, asa ca nu trebuie sa va faceti probleme. Dar exista o conditie: ca acestea sa fie folosite imediat dupa ce sunt decongelate. Atunci cand sunt expuse la lumina, aceste legume ( dar si fructele congelate) isi pierd mare parte din nutrienti. Este vorba in special de vitamina C, care oricum se pierde rapid.
Desigur ca si in acest domeniu parerile sunt impartite. Exista specialisti care recomanda aceste legume, dar, la polul opus sunt cei care spun ca acestea sunt fade si lipsite de nutrienti. Care sa fie adevarul? Ei bine, probabil ca tot undeva la mijloc.
Este clar ca acele legume si carnuri proaspete sunt mult mai sanatoase, dar nici acestea nu sunt de evitat. Ba chiar din contra. Poti pregati rapid un smoothie cu fructe de padure congelate sau o mancare de mazare cu carne de vita. Conditia este sa lasi la dezghetat compozitia si totul va fi gata rapid.
Exista alimente care NU trebuie pastrate la congelator, precum: cartofi, varza, castraveti, ridichi.
Invata sa gatesti sanatos si alege alimente calitative, sanatatea este pe primul loc.
Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment