Prajitura alba ca zapada fara coacere – reteta
Cu siguranta si tu esti o fana a deserturilor de casa, asa ca astazi vrem sa iti propunem o reteta fabuloasa: prajitura alba ca zapada fara coacere. Sigur papilele tale gustative vor fi incantate la degustarea acestei prajituri faimoase, iar modul de preparare este mult mai simplu decat ai crede.
Mai ales ca astazi am ales sa iti prezentam reteta fara coacere, asa ca in aproximativ 30 de minute totul va fi gata. Iar ingredientele pe care le-am ales si cantitatile sunt suficiente pentru a obtine in jur de 12 portii de prajitura alba ca zapada fara coacere.
De ce este mai avantajoasa aceasta reteta? Pentru ca este savuroasa si rapida, nu mai trebuie sa astepti ore intregi pana sa poti servi o felie de prajitura.
Care sunt pasii? Vei ramane uimita cat de simplu este sa realizezi desertul perfect.
Prajitura alba ca zapada fara coacere – cum se prepara
In primul rand, trebuie sa stii clar ce ingrediente sunt necesare, pentru a obtine proportiile exacte. Asa ca, inainte sa mergi la cumparaturi, noteaza ce alimente trebuie sa cumperi.
Ingrediente:
– 1 litru de lapte
– 250 grame de unt
– 150 grame faina
– 4 galbenusuri
– 40 de biscuiti simpli
– 2 foi de napolitana
– 150 de grame de zahar brun, preferabil
– sucul de la un lime
– esenta de vanilie
– 50 grame fistic
Mod de preparare – prajitura alba ca zapada fara coacere
In primul rand, se va amesteca intr-o cratita zaharul, cu laptele (usor cald) si galbenusurile. Se amesteca totul foarte bine, pana compozitia se va omogeniza. Poti folosi un tel, nu este neaparat nevoie de un mixer.
Dupa aceea, vom pune cratita la foc mic, amestecand continuu, pana compozitia va capata aspectul unei budinci, adica se va ingrosa.
Urmatorul pas, dupa stingerea focului, va fi adaugarea sucului de lime si a esentei de vanilie. Se amesteca totul bine si se va lasa la racit, acoperind intreaga compozitie cu folie alimentara.
Dupa aceea, se topeste untul cu ajutorul mixerului si se adauga cate o lingura din crema obtinuta mai inainte, care pana acum trebuie sa se fi racit. Se va ingloba si untul obtinut in compozitia de dinainte.
Urmatorul pas pentru a realiza prajitura alba ca zapada fara coacere este asezarea primei foi de napolitana, intr-o tava. Dupa aceea, se va adauga un strat din crema obtinuta si un strat de biscuiti, dupa aceea alt strat de crema si unul de biscuiti, pana se termina ingredientele.
La final se va acoperi totul cu cealalta foaie de napolitana. Se unge deasupra cu crema ramasa si se presara fisticul maruntit, in prealabil.
Se va lasa la rece pentru cateva ore, inainte de a se taia si servi.
Prajitura alba ca zapada fara coacere – desert rapid si sanatos
Daca vrei ca aceasta prajitura sa fie si mai sanatoasa, ar fi bine ca toate ingredientele pe care le alegi sa fie ecologice. Asa ca mergi in piata si cumpara lapte direct de la tarani. De la acestia poti cumpara, de asemenea, untul si ouale.
Din cadrul unui magazin naturist poti achizitona biscuiti simpli de calitate mai buna, precum si esenta de vanilie. Chiar daca va fi putin mai costisitor merita efortul, in special daca ai copii. Succes si pofta buna!
Nu mi-a venit sa cred ,ca noi, femile, domaele putem sa stam in secolul 21 l cratita.Orie e sanatate ori bucatarie?