Retete cu bruschete: un aperitiv satios, sanatos si savuros
Cu siguranta vor fi pe placul tau, iar aceste retete cu bruschete iti vor incanta papilele gustative, avand in vedere ca sunt atat de gustoase si hranitoare. De origine italiana, bruschetele au avut parte de o popularitate foarte mare si in Romania, in special dupa anii 90. Iar astazi putine restaurante nu servesc ca aperitiv, acest preparat delicios.
Daca nu iti este foarte foame, o portie de bruschete simple, cu branza feta sau somon pot fi gustarea de care aveai nevoie. Plus ca merg excelent la un pahar de vin rosu.
Desigur ca exista cateva secrete de care ar trebui sa tii cont daca vrei sa incerci aceste retete cu bruschete pe care ti le vom prezenta astazi. Paine este bine sa fie de casa, integrala si uscata in cuptor, cat sa fie mai crocanta, dar fara a exagera.
Italienii obisnuiesc sa frece feliile de paine scoase din cuptor cu usturoi, pentru o aroma aparte. Abia apoi se trece la ornarea feliilor cu rosii sau alte ingrediente.
Dar ce sa mai pierdem vremea? Haide sa vedem cum se prepara faimoasele bruschete italiene.
Retete cu bruschete – care va fi preferata ta?
1. Bruschete simple (traditionale)
Ingrediente
– cateva felii de paine integrala de secara (sau ce paine preferi tu)
– 5 catei de usturoi
– ulei de masline
– 500 grame rosii cherry
– busuioc
Mod de preparare
Se vor usca feliile de paine la cuptorul preincalzit, pret de cateva minute, pana devin mai crocante. Dupa aceea, se vor scoate si se vor freca fiecare cu cate un catel de usturoi. Se taie rosiile cubulete si se amesteca cu uleiul de masline si busuiocul. Se pun deasupra feliilor si se servesc imediat.
Aceasta face parte dintre acele retete de bruschete clasice, dar de acum incolo vom incepe sa variem ingredientele.
2. Bruschete cu somon si crema de branza
Ingrediente
– cateva felii de paine integrala ( la alegere)
– 250 grame somon afumat
– 200 grame crema de branza
– 4 linguri de smantana
– sare
– piper
– ulei de masline
– marar
Mod de preparare
Se dau din nou la cuptor feliile de paine, stropite cu putin ulei de masline. Separat, vei amesteca intr-un bol smantana, crema de branza si restul ingredientelor, in afara de somon. Vei pune deaspura feliilor de paine acest amestec de branza, iar deasupra cate o fasie de somon afumat.
Dupa cum vezi, aceste retete de bruschete sunt simple si usor de realizat.
3. Bruschete cu avocado si pastrama
Ingrediente
– cateva felii de paine integrala
– 8 felii de pastrama de vita
– un avocado
– 2-3 linguri de maioneza
– sare
– piper
– ulei de masline
– zeama de la o lamaie
– 2-3 catei de usturoi
Mod de preparare – retete cu bruschete
Se repeta procedura de dinainte, vei da feliile de paine la cuptor, stropite cu ulei de masline. Acum, vei pregati o crema de avocado. Se scoate continutul, se adauga cateva linguri de ulei, sare, piper si maioneza. Amesteca cu robotul de bucatarie, va iesi o crema fina si minunata.
Dupa ce scoti feliile de la cuptor, freaca-le cu usturoi proaspat. Se pune o felie de pastrama si putina crema de avocado deasupra. Vei constata ca aroma va fi una de vis.