Poate si tu te-ai intrebat cum se face ghee, celebrul unt clarifiat traditional recomandat de medicina ayurvedica si indragit de indieni. Odata ce ai consumat mancare gatita cu ghee vei intelege de ce este atat de apreciat si vei dori sa stii cum sa il prepari. Mai ales ca vorbim despre un procedeu foarte simplu.
Asadar, ghee se obtine din topirea untului si se va folosi la gatit in loc de ulei. Pe scurt, o minunatie care va da un gust incredibil de savuros mancarii tale. Iar asta nu este tot. In afara de gustul minunat pe care il va conferi alimentelor, ghee este si foarte sanatos.
Tocmai de aceea medicina indiana il recomanda. Dar, pentru a fi sigur de proprietatile benefice ale acestui produs este recomandat sa cumperi unt de calitate. Cel traditional, facut de micii producatori autohtoni, ar fi cel mai indicat.
Asa ca incearca sa procuri cel mai bun unt si apoi il vom purifica impreuna, dupa reteta pe care o sa ti-o prezentam astazi.
Cum se face ghee? Practic, va fi nevoie sa topesti, intr-o oala, cateva bucati de unt. In acelasi timp, vei lua spuma pe care o va lasa deasupra, aceea fiind impura.
Poate ca nu stiai, dar in momentul de fata ghee este folosit si de cei mai mari bucatari ai lumii. Si nici nu este de mirare. Mancarea ta va fi mai sanatoasa si mai delicioasa. Haide sa aflam ce trebuie sa faci.
Cum se face ghee? Iata reteta de baza:
Ai nevoie de 3 bucati mari de unt, pentru a obtine un borcan de ghee.
Mod de preparare
Vei pune untul la topit, la foc mediu, pana in momentul in care acesta devine lichid. In acel moment, veti lasa sa fiarba la foc mic, pret de 15 minute. In acelasi timp, vei incepe sa indepartezi spuma care se va forma deasupra. Untul va clocoti din nou si iar va face spuma, pe care o vei indeparta din nou. Va incepe sa aiba culoarea aurie, asa ca dupa ce trece de a doua spuma vei lua untul de pe foc. Acum, il vei tece prin tifon pus deasupra unei site. Vei vedea ca impuritatile s-au depus pe fundul oalei pe care ai folosit-o.
Pune-l intr-un borcan de sticla si tine-l in camara. Ghee va trece in stare solida si va avea aspectul unturii.
Acum ca ai aflat cum se face ghee, este momentul sa stii si beneficiile sale:
– va reduce colesterolul rau
– sustine arderile din organism, asa ca va ajuta la slabit
– sustine procesul digestiv
– este bogat in vitamine precum A, D si E
– intareste sistemul imunitar
Dupa cum ti-am spus, nu este nevoie sa tii ghee-ul in frigider, dar ai grija ca pot exista probleme, in anumite situatii.
La ce ne referim? Ei bine, ar fi bine sa il verifici din cand in cand, pentru a vedea daca totul este in regula. De exemplu, daca nu ai avut rabdare in procesul de preparare si l-ai luat de pe foc inainte de a fi transparent, s-ar putea sa se degradeze mai repede. Dar nu rapid, asa ca nu iti face probleme. Este bine sa respecti instructiunile, pentru a nu ramane apa in ghee. In aceste conditii, se poate strica.
Atunci cand iei din borcan putin ghee, foloseste o lingura curata si uscata si inchide repede borcanul. Nu este indicat sa intre prea mult aer. Asigura-te ca este inchis ermetic, de fiecare data.
Intra in fascinanta lume a aromelor indiene si „condimenteaza” mancarea cu putin ghee, vei ramane uimita de gustul sau delicios.
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment