Paine de banane de post. Plus o reteta surpriza!
Ca aceasta paine de banane de post are un succes fantastic nu mai este un secret pentru nimeni, iar faptul ca postim in aceasta perioada este un motiv in plus sa descoperim faimoasa reteta.
Asadar, pe langa prezentarea acestor retete de post, ne gandeam sa iti aducem aminte de ce este atat de sanatos sa consumi banane, cat mai des. Contin: vitamine B6, care regleaza glicemia. Potasiu continut regleaza tensiunea, iar antioxidantii te elibereaza toxine, asa ca te va tine departe de boli.
Desigur ca reteta de paine de banane de post este realizata doar din ingrediente naturale, iar faina integrala este obligatorie! De ce? Pentru ca este mult mai sanatoasa spre deosebire de cea alba si nu creeaza inflamatii in corp. Uleiul de masline si cateva banane foarte bine coapte nu trebuie sa iti lipseasca, de asemenea.
Fiind bogate in nutrienti, bananele iti vor asigura practic necesarul de proteine. Iar tu nu vei ingreuna digestia, ba chiar din contra.
Paine de banane de post – cum se pregateste
Ingrediente:
– 4-5 banane foarte bine coapte ( cu coaja neagra)
– 2 linguri ulei de masline
– 1 lg praf de copt
– o cana de faina integrala
– o mana de fulgi de ovaz/nuci pentru a orna la final
– o mana de fructe confiate
Mod de preparare:
Primul pas va fi decojirea bananelor, dupa care le vei pisa, pana devin o pasta. Desigur, poti folosi si blenderul. Dupa ce vei obtine pasta de banane, va fi momentul sa adaugi si restul ingredientelor. Vei pune treptat uleiul, faina integrala si praful de copt. Amesteci usor pana obtii un aluat, asemanator cu cel pentru un chec. La final vei adauga si fructele confiate. Poti pune la fundul formei de copt fulgii sau nucile, sau chiar deasupra.
Da-o la cuptor pentru 30 de minute (sau mai mult) si verifica din cand in cand. Vei obtine o paine de banane de post foarte gustoasa si hranitoare.
Cine a spus ca postul trebuie sa fie plictisitor din punct de vedere culinar? Exista o varietate de retete de post, trebuie doar sa ai rabdare si timp sa le incerci.
Dar aceasta paine de banane de post nu este singura surpriza de astazi. Ti-am mai promis o reteta asemanatoare, asa ca iata despre ce este vorba:
Chec cu banane de post
Ingrediente
– 3-4 banane coapte
– 1 cana cu zahar brun, la care se adauga un zahar vanilat
– 150 ml ulei de floarea soarelui
– o cana faina integrala
– 1 praf de copt
– migdale maruntite pentru decor
– fulgi de cocos, optional ( doar daca iti place aroma)
Mod de preparare
La fel ca si cazul retetei anterioare, se vor decoji bananele si se vor pisa foarte bine. Dupa aceea, se vor amesteca cu ingredientele de mai sus, iar la final se adauga faina amestecata cu un praf de sare, praf de copt, bicarbonat si migdale maruntite.
Urmeaza sa amesteci foarte bine aceasta compozitie, dupa care le vei pune in forma de chec unsa cu putin ulei, in prealabil.
Se va orna deasupra cu cateva felii de banane si migdale maruntite. Se da la cuptor, la foc mic timp de o ora.
Paine de banane de post – merge de minune cu o cafea!
Sau un ceai, ramane la latitudinea ta sa alegi ce iti place mai mult. Ideea este ca poti consuma paine de banane in nenumarate feluri, fiind un mic dejun pe cinste. Poti sa mai adaugi o cana de lapte vegetal si cateva fructe. Astfel iti vei incepe ziua cu dreptul si atunci cand esti in post.