Sigur ai vrea sa stii cum sa prepari aceasta bautura savuroasa si mai bine decat pana acum, asa ca astazi iti vom dezvalui cateva sfaturi pentru o cafea perfecta.
Indiferent daca preferi cafeaua la ibric, espresso sau cafea instant, trebuie sa stii ca exista modalitati de a o face mult mai savuroasa. Desigur, trebuie sa iti si placa aromele, cum ar fi anasonul sau scortisoara. Parca altfel va fi ritualul de dimineata daca adaugi aceste condimente, nu-i asa?
Inainte de toate, tine minte ca o cafea pe zi este recomandata, dar nu face excese. Consumul cafelei este inca studiat de catre cercetatori, asa ca ai face bine sa fii la curent cu cele mai recente cercetari.
Inainte de acele sfaturi pentru o cafea perfecta, tine minte ca:
– imbunatateste puterea de concentrare
– te ajuta sa arzi grasimile mai usor
– scade riscul de a face diabet
– cel mai indicat este sa o bei intre orele 10-12 dimineata
Sfaturi pentru o cafea perfecta – ce trebuie sa stii:
– adauga zahar caramelizat. Te-ai fi gandit la asta? Topeste, la temperatura mica, o jumatate de lingurita de zahar brun, apoi lasa-l un pic in apa. Amesteca in cana de cafea fierbinte acest zahar, vei obtine o aroma unica
– cafea fara zat. Este fanul cafelei la ibric? Atunci adauga o lingurita de apa rece in ibricul in care tocmai a fiert cafeaua si asteapta un minut. Zatul se va depune cu usurinta, iar tu nu vei mai fi nevoita sa filtrezi cafeaua
– cafea rece in timpul zilelor calduroase. Daca vrei sa profiti de aceste sfaturi pentru o cafea perfecta, incearca si aceasta varianta. Data viitoare cand afara va fi canicula, nu mai adauga cuburi de gheata in bautura ta preferata. Fa altceva, mult mai interesant.
Prepara cafeaua dupa reteta ta obisnuita si las-o sa se raceasca. Dupa aceea, in suportul pentru gheata, toarna cafea in loc de apa. In acest fel vei obtine cuburi de cafea pe care le poti pune in lapte, de exemplu si vei obtine o bautura delicioasa
– cafea cu condimente. Te-am avertizat ca te vom invata cum sa condimentezi cafeaua, chiar daca poate suna ciudat, la inceput. Ce ar fi sa pui in cafea putin ghimbir, cardamom sau scortisoara, imediat dupa ce ai preparat-o? Cu siguranta vei obtine o aroma delicioasa
– putina sare in bautura ta preferata. Vrei sa beneficiezi de aceste sfaturi pentru o cafea perfecta? Atunci urmeaza-ne si adauga putina sare in cafea, pentru a-i intensifica aroma. Nu te speria, bautura ta va capata o savoare aparte, iar tu vei fi multumita
– alterneaza si iar alterneaza. La ce ne referim? Prepara o cafea la ibric intr-un mod unic. Adica, atunci cand observi ca aceasta se pregateste sa dea in foc ridic-o usor, las-o cateva secunde de-o parte si pune apoi la loc ibricul. Mai las-o sa fiarba pana se apropie de punctul de fierbere si repeta procedeul. De cel putin 3 ori. Cafeaua ta va avea o aroma mult mai intensa
– cafea cu unt. Da, aceasta te poate ajuta si sa slabesti, dar poate sa ii dea si aroma aparte bauturii. Adauga putin unt, imediat ce cafeaua ta este gata si vezi daca iti place aceasta varianta
Daca adori cafeaua, dar totusi cofeina iti face rau ar fi bine sa incerci alta varianta. Atunci cand prepari cafeaua, pune si 2-3 seminte de cardamom. In acest fel, cofeina va fi distrusa, iar tu vei avea parte de aroma cafelei fara sa ai probleme.
Indiferent ce tip de cafea preferi, un lucru este important: bucura-te de o cafea de calitate. Si nu uita sa fii ponderata, cofeina in exces chiar poate face rau. Bucura-te de bautura ta preferata si prepara o reteta aparte, urmand sfaturile noaste. Succes!
Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment