Poate ca nu stiai, dar dovlecelul zucchini este o adevarata sursa de sanatate, asa ca ar trebui sa il consumi cat mai des pentru a beneficia de proprietatile sale remarcabile.
Foarte asemanator cu cel traditional romanesc, zucchini si-a castigat renumele datorita proprietatilor sale. Usor de gatit, diafan si foarte gustos, a castigat inimile iubitorilor de legume rapid. Si nu numai, exista nenumarate retete cu dovlecelul zucchini care contin si carne.
Dar astazi este vorba despre proprietatile acestei legume, nu doar despre retete. Este originar din America Centrala, in pofida numelui italian. Poate ca nu stiai, dar acestia se pot consuma si in stare cruda, ca si ciupercile. In acest fel, vei beneficia de toate vitaminele si nutrientii pe care ii contin.
Asa ca, inainte de a te apuca sa il gatesti, haide sa aflam cine ar trebui sa consume dovlecelul zucchini, cu precadere:
– ideal in cazul celor care vor sa piarda in greutate. De ce? Pentru ca este foarte sarac in calorii, avand doar 17 calorii la suta de grame. Nu contine grasimi saturate, asa ca cei care au colesterolul marit pot sa il consume fara probleme
– te scapa de constipatie. Asa ca nu cumva sa ii arunci coaja, este bogata in fibre si te va ajuta sa ai un tranzit sanatos. Studiile arata ca dovlecelul zucchini te va tine departe si de cancerul de colon
– indicat in sarcina. Folatii sunt componente celulare foarte importante, care ajuta la diviziunea acestora si pot preveni afectiunile fatului. Ei bine, zucchini contine 24 mg de folati la 100 de grame, tocmai de aceea sunt foarte utili femeilor insarcinate
– contin vitamine si minerale. Mult mai multe decat ai fi crezut. Vorbim de potasiu, fier, mangan, zinc sau fosfor. Ca vitamine, este bine de stiut ca zucchini contine: vitamina A, B-urile si C
Dovlecelul zucchini: cum sa prepari o supa crema de senzatie
Supa crema de zucchini o sa te lase fara cuvinte, fiind o bunatate. Cum se prepara?
Ingrediente
– 2 dovlecei zucchini
– 1 cartof
– 150 ml smantana
– ceapa
– usturoi
– condimente
– parmezan ras
Mod de preparare
Se caleste in ulei ceapa pentru 2 minute, dupa care se adauga usturoiul, zucchini, taiati cubulete si cartoful. Se puna 1 litru de apa si se lasa la fiert pana legumele devin moi. Dupa aceea se adauga smantana, condimentele dorite si se da prin blender. Se adauga la final si parmezanul. Vei ramane uimita de aceasta supa delicioasa si vei constata ca dovlecelul zucchini nu trebuie sa lipseasca din alimentatie.
Ingrediente
– 2 dovlecei zucchini
– naut (o conserva)
– legume congelate ( de care vrei)
– condimente
– paste integrale
– ceapa
– usturoi
Mod de preparare
Se fierb pastele, in functie de cantitatea pe care o doresti. Se caleste ceapa si usturoiul si se adauga zucchini, taiati cubulete. Se calesc pentru inca un minut si se pune o cana cu apa. Se lasa la fiert pana cand dovlecelul este gata. Intr-o oala cu apa clocotita se oparesc legumele congelate, pentru cateva minute. Dupa aceea, se adauga peste zucchini si se amesteca bine. Se adauga condimentele dorite si nautul, scurs de apa. Se amesteca din nou si se verifica de condimente.
La final se adauga pastele integrale si putin parmezan ras deasupra, daca doresti. Pofta buna!
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment