Acum ca se apropie Craciunul, nu ar fi rau sa faci ceva deosebit si sa incerci niste retete de bomboane de pom de casa. Va fi un proces simplu si distractiv, in special daca vei face aceasta activitate impreuna cu mai multe prietene.
Majoritatea femeilor sunt mari amatoare de dulciuri, iar cand sarbatorile se apropie, parca ar fi interesant sa faci ceva mai special. Mai ales ca in aceasta perioada poate ai mai mult timp la dispozitie. Asa ca de ce sa nu incerci doua retete de bomboane de pom de casa absolut fabuloase?
Cu siguranta iti vei impresiona invitatii, care vor simti diferenta dintre un produs achizitionat de la magazin si unul facut in casa, cu dragoste. Asa ca, sa nu mai pierdem vremea si sa trecem la fapte.
Bomboane de pom de casa – cum se prepara
1. Bomboane de pom cu banane si arahide
Ingrediente
– 1 pachet aluat foietaj
– banane ( 2-4, in functie de cate bomboane vrei sa faci)
– 2 conserve de ananas in compot
– crema de ciocolata ( o cutie)
– 200 de grame arahide
– 1-2 oua
Mod de preparare:
In primul rand se vor pune la scurs bucatile de ananas (iti recomandam cel taiat rondele). Dupa aceea, il vei taia cubulete. Urmeaza bananele, care se vor curata si se vor taia feliute, la randul lor. Foaia de aluat se va taia in dreptunghiuri, care se vor intinde usor, cu ajutorul sucitorului.
Asadar, o jumatate a dreptunghiului se va umple cu banane feliute, alune si crema de ciocolata, iar cealalta jumatate cu alune si cubulete de ananas. Nu suna rau, nu-i asa? In mijlocul fiecarui dreptunghi se mai pune o jumatate de lingurita de crema de ciocolata, o feliuta de banana si o alune. Atentie, nu le umplem foarte tare, pastram proportiile. Dupa aceea, se aduce fiecare margine peste aceasta umplutura si se rasuceste usor, la capete. In acest fel, vor avea forma bomboanelor de pom traditionale.
Se aseaza aceste bomboane de pom de casa intr-o tava, in care s-a pus si o hartie de copt. Se ung cu ou, dupa care se pun la cuptor, pana se rumeneste aluatul. Un adevarat deliciu!
Atentie! Banana nu trebuie sa fie foarte coapta, iar feliile de banane se taie mai gros. Pastrati proportiile, nu puneti prea multa ciocolata sau ingrediente.
La final cand bomboanele sunt gata, lasati-le un pic la rece ( chiar in frigider) pentru a se intari.
2. Acadele de pom de casa
Ingrediente:
– 350 grame glucoza lichida
– 650 grame zahar granulat
– apa ( jumate de ceasca de cafea)
– 2 lingurite de menta ( extract)
– colorant alimentar de culoare rosie
– termometru alimentar ( da, exista)
Mod de preparare:
Daca am aflat cum se fac acele bomboane de pom de casa este momentul sa vedem cum se fac si acadele „americane”, sub forma de bastonas.
Se va amesteca glucoza, zaharul si apa intr-o tigaie, la foc mediu. Se amesteca pana se topeste zaharul, iar cristalele de zahar formate se indeparteaza din tigaie. Cand incep sa fiarba se pune inauntru un termometru pentru alimente si se lasa la fiert, pana va ajunge la 140 de grade.
Cuptorul se porneste si se lasa la preincalzit pana ajunge la 90 de grade. Hartia de copt se va pulveriza cu putin ulei de rapita.
Sa ne intoarcem la zahar. Dupa ce ajunge la 140 de grade, se va lua de pe foc si se va adauga extractul de menta despre care vorbeam. Jumatate din acest amestec se va pune in tava in care exista deja hartia de copt stropita cu ulei de rapita si va pune in cuptorul cald, pentru a se mentine temperatura.
In jumatatea de combinatie ramasa se vor pune cateva picaturi de colorant alimentar si se va amesteca pana la omogenizare. Acest amestec se va pune peste o hartie de copt si se lasa sa se raceasca, pana se va intari putin deasupra.
Dupa cum vezi, aceste bomboane de pom de casa nu sunt asa simplu de realizat, asa ca inarmeaza-te cu rabdare. Dupa ce s-a racit acest amestec, se va lua un cutit tip spatula si se va lua acest continut. Se va impaturi.
Cand simti ca s-a racit si poti lucra cu acest amestec puneti manusile si incepe sa tragi de aceasta bucata pana vei forma o franghie lunga. Uneste cele doua capete si rasuceste aceasta acadea, apoi trage pentru a o alungi. Continua acest proces pana acadeaua are un aspect ca de satin ( adica lucios) si devine greu de manevrat. Dar cat este inca flexibila, formeaza o acadea de 5-6 cm grosime.
Pune acadeaua pe o hartie de copt ca sa isi pastreze flexibilitatea. Opreste cuptorul si scoate celalt amestec, cel alb, care s-a mentinut cald pana acum. Si cu acest amestec se va proceda exact ca inainte, cu cel rosu. Se va forma alta bucata de 5-6 cm grosime. Dupa ce se scoate acadeaua rosie de la cuptor, se va taia un segment de 5 cm din fiecare acadea si restul se va pune inapoi la cuptorul, pentru mentinerea flexibilitatii. Acum se va uni fasia rosie cu cea alba, din cele taiate si se va forma o singura bucata.
Aceste bomboane de pom de casa pot fi usor complicate, dar nu te da batuta. Se vor rasuci si se vor intinde usor, iar cand ajungi la grosimea dorita, se taie cu foarfeca data cu ulei, in prealabil. Se vor taia bucatele mici, din care se vor forma bastonasele.
Ei bine, de abia dupa ce se racesc le vei putea pune in pom. Vor fi niste decoratiuni deosebite, iar multa lume va ramane uimita cand va afla ca sunt homemade.
Chiar daca va necesita un efort din partea ta, fara doar si poate ca aceste dulciuri vor face senzatie de sarbatori. Si unde mai pui ca nu vor avea aditivi si ale chimicale, asa cum au cele din comert.
Desigur ca poti gasi nenumarate retete de acest gen, tranforma sarbatorile de Craciun intr-o ocazie unica de a-i rasfata pe cei dragi. Succes!
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment