Sigur ai auzit despre aceste mancaruri picante si delicioase, asa ca astazi iti vom prezenta cateva retete indiene absolut delicioase, care nu necesita mult timp de preparare.
Dupa cum probabil stii, mancarea indiana este foarte aromanta, acestia trecand de la dulce la picant sau amarui intr-o clipita! Chiar daca nu toata lumea apreciaza aceasta mancare, poate ar trebui sa incerci cateva retete.
Este cu totul altceva fata de ce stim noi, iar diferit nu inseamna neaparat rau. Ba chiar din contra, in acest caz.
Este bine ca in aceste preparate sa punem condimente precum turmericul sau piperul cayenne, care sunt foarte sanatoase si benefice organismului.
Retete indiene delicioase si simple
1. Orez indian cu cardamom si lamaie
Ingrediente:
-2 cani orez alb ( de preferat Basmati)
– cateva linguri ulei
– 1 lingurita de seminte de mustar
– cateva seminte de cardamom
– un ardei iuti ( sau 2, dupa preferinte) curatati si fara seminte
– 1 lingura praf ghimbir
– 1 lingurita de curry macinat
– 3 linguri de suc de lamaie
– 2 catei de usturoi
– sare, piper
Mod de preparare
Acest orez face parte dintre acele retete indiene gustoase, care te vor incanta. In primul rand fierbe orezul, in proportie de 60 la suta. Dupa aceea, caleste condimentele si ardeiul iute, pentru cateva minute. Adauga si sucul de lamaie si se mai lasa 1 minut. Se amesteca totul cu orezul fiert in prealabil.
Dupa aceea, se muta compozitia intr-o oala, se pune apa si sare si se mai lasa la fiert inca 15-20 de minute.
Se serveste cu preparate din pui.
2. Ciorba de pui, in stil indian
Ingrediente:
– 1 piept de pui
– 3 sau 4 morcovi potriviti
– 1 ceapa
– o cana de bulion
– o telina
– 1 lingura de unt
– un sfert de gogosar
– cateva linguri ulei
– sare
– piper
– sucul de la o lamaie
– un praf de chilli
– un praf de curry
– patrunjel verde
Mod de preparare
In primul rand se vor curata ceapa, telina si morcovii. ATENTIE! O jumatate de ceapa se toaca marunt si cealalta se va lasa intreaga.
Se taie cubulete morcovii si telina.
Se vor cali in putin ulei si untul topit in prealabil: ceapa tocata, morcovul si gogosarul. Dupa ce se inmoaie se vor adauga sucul de rosii si condimentele.
Se va taia si pieptul de pui (asa cum doresti) si se amesteca cu compozitia, plus vreo 2 litri de apa. Se adauga si jumatatea de ceapa intreaga la fiert.
La final, se pune zeama de lamaie si patrunjelul verde, tocat. Una dintre acele retete indiene pe care le vei adora.
3. Pui indian cu ananas
Ingrediente:
– pulpe de pui, aproximativ 1 kilogram
– compot de ananas ( 1 cutie)
– 1 lingurita de miere
– 1 ceapa
– 1 ardei iute
– ulei
– sare
– piper
Mod de preparare
Se vor praji pulpele de pui, pret de cateva minute, la foc mare. Se pune o ceapa taiata in bucati mari si ardeiul iute. Dupa ce se calesc un pic, se adauga ananasul, mierea si siropul de ananas (ce ramane de la compot). Lasam compozitia sa scada si puiul sa se patrunda bine, dupa care inchidem focul.
Se serveste cu un orez mai special. Calim o ceapa inainte, punem ce condimente dorim si abia apoi amestecam cu orezul fiert.
Te vei indragosti pe loc de aceasta reteta, in special daca iti plac dulciurile.
Asa cum am precizat si la inceput, mancarea indiana este in general foarte condimentata si aromata, dar si sanatoasa. Adauga cardamom, nucsoara, curry, turmeric, ghimbir…Si bucura-te de o mancare delicioasa.
Cercetatorii sunt de parere ca aceste condimente ne ajuta sa ne prelungim viata efectiv, in special daca sunt puse in mancare, salate, etc. Se pot adauga si in smoothie-uri sau sucuri. Pofta buna!
Semintele de canepa au inceput sa capete popularitate si in Romania, asa ca este momentul…
Despre trecerea la ora de vara s-a tot discutat in ultimii ani, nu putini fiind…
Sauna nu mai este de mult doar un rasfat de weekend, ci a devenit un…
Masa de pranz in weekend poate fi o reala provocare, in special atunci cand suntem…
Drag parinte, timpul copilului dvs. este deosebit de important, cu atat mai mult pentru perioada…
Un mic dejun pe fuga este mai bun decat unul...absent. Dupa cum stii, prima masa…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment