Sport si miscare

Bellydance, slabeste in timp ce dansezi!

Cu siguranta ai auzit despre senzualele dansuri din buric, adica bellydance, acestea fiind specifice tarilor din Orient, fiind un adevarat ritual si avand rol de preludiu.

Asa se face ca popularitatea acestor dansuri a cucerit si plaiurile mioritice, nu putine fiind romancele tentante de bellydance. Si nici nu este de mirare. Ce poate fi mai interesant decat sa slabesti in timp ce ii dansezi din buric iubitului…Suna bine, nu-i asa?

Iar aceste dansuri din buric nu au doar beneficii fizice. Te vor ajuta sa te destinzi, sa fii mai increzatoare, sa devii mai senzuala si mai sigura de tine.

Ti-am trezit interesul? Atunci citeste mai departe, pentru a afla mai multe despre aceste dansuri speciale.

Bellydance – ce trebuie sa stii

1. La fel ca orice alta activitate fizica, bellydance te va ajuta sa iti tonifiezi serios corpul, in special abdomenul. Asa ca nu mai sta pe ganduri si apuca-te de invatat. Nu ai nevoie neaparat de un profesor (desi ar fi indicat), poti urmari cateva tutoriale pe internet.

2. Inainte de a incepe, nu uita sa faci vreo 10-15 minute de incalzire. Te poti axa pe abdomene si alte exercitii specifice, pentru a avea musculatura incalzita. Iar rezultatele vor fi si mai elocvente. La inceput vei ramane uimita de cat de solicitante sunt aceste dansuri.

3. Vei deveni mai flexibila, iti vei coordona mult mai bine miscarile si vei vea un echilibru mai bun. Astfel, vei avea o postura mai armonioasa si…o circulatie mai buna a sangelui. Da, bellydance te poate ajuta si in acest sens. Ce se petrece? Aceste miscari te vor ajuta sa oxigenezi mai bine celulele.

4. De asemenea, dansatoarele de bellydance care practica regulat, au observat ca somnul lor este mult mai profund. Mai mult decat atat, au o piele mai frumoasa, gratie faptului ca reusesc sa elimine mai usor toxinele. PS. Cand practici dansuri din buric, nu uita sa bei multa apa, vei avea nevoie pentru a te hidrata. Pentru a observa aceste efecte, nu uita sa dansezi in jur de 30 de minute, in fiecare zi. Dar nu inainte de culcare, s-ar putea sa te agite.

5. Pentru a dansa bellydance, va trebui sa inveti sa iti coordonezi foarte bine miscarile. Si sa fii atenta la mai multe lucruri, in acelasi timp. Iar atunci cand vei sti sa iti sincronizezi mai multe grupe musculare, poti fi sigura ca ti-ai dezvoltat abilitatile motorii. Cand vei incepe sa dansezi vei observa ca aceste miscari necesita o atentie sporita la detalii.

6. Vrei o memorie mai buna? Tot bellydance este cheia succesului. De ce? Pentru ca atunci cand dansezi vei invata sa stimulezi mai multe zone ale creierului, asa cum am specificat si mai devreme. Vei fi intr-o stare de alerta mentala. SFAT: invata o coregrafie, astfel incat miscarile pe care le faci sa fie sincronizate.

7. O digestie mai buna. Da, alt lucru pe care il vei dobandi odata ce vei incepe dansurile din buric. Avand in vedere ca vei stimula intens zona pelviana, va fi ca un masaj al organelor interne. Asa ca tranzitul intestinal va fi mult mai bun.

Bellydance sau dansurile din buric – beneficii si iar beneficii

Daca vrei sa ai o talie de viespe si un abdomen plat, acesta este tipul de sport care ti se potriveste, garantat. De asemenea, muschii fesieri sunt solicitati, asa ca toata zona superioara este pusa la treaba.

Nu uita sa astepti cel putin o ora dupa ce ai mancat, inainte de a dansa din buric, din motive lesne de inteles. Alt beneficiu – se pare ca durerile menstruale sunt atenuate, in cazul dansatoarelor de bellydance. Iar acestea rareori se confrunta cu dureri de spate, invatand sa aiba totodata si o postura sanatoasa.

Recomandat si in cazul femeilor gravide. Dansurile din buric vor dezvolta musculatura planseului pelvian, asa ca este minunat si in aceste situatii.

Nu mai pierde vremea si devin-o mai senzuala si mai supla, o activitate care te va ajuta sa te simti mai bine in postura ta de femeie.

 

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

Gustari de POST sub 100 de calorii

Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…

23 de ore

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

2 zile

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

3 zile

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

4 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

4 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

5 zile

Acest site foloseste Cookie-uri