Beneficiile dovlecelului, un aliment gustos si hranitor

In caz ca nu stiai, beneficiile dovlecelului depasesc cu mult asteptarile tale, acest aliment fiind ideal in diete si la pregatirea unor mancaruri delicioase.

Poate ca nu te-ai gandit pana acum, dar dovlecelul iti poate conferi acea stare de satietate necesara. Este recomandat in diete, daca este servit fiert sau la cuptor. Desigur ca varianta prajita in ulei nu este tocmai fasta siluetei tale.

Dovlecelul este inrudit cu pepenele galben si castravetele, avand doar 13 calorii la suta de grame.

Beneficiile dovlecelului sunt nenumarate, fiin ideal pentru sanatate si chiar te poate feri de o serie de afectiuni, gratie vitaminelor continute.

Dovlecelul este in proportie de 90% apa si abunda in vitamine si minerale. Este vorba despre vitamina A, complexul de B-uri, C, D. Ca minerale are fosfor, cupru, mangan, zinc, seleniu, omega 3 fibre, antioxidanti. Dupa cum vezi, dovlecelul este un adevarat miracol pentru sanatate.

 

Beneficiile dovlecelului – ce proprietati are:

 

– poate contribui la scaderea colesterolului rau, gratie complexului de vitamine si minerale continute
– are rolul de a scadea tensiunea arteriala, asa ca poate fi un adjuvant pentru cei care se confrunta cu astfel de afectiuni
– sustine sanatatea inimii tale. Are rolul de a proteja sistemul cardiovascular, asa ca te poate feri de afectiuni precum arteroscleroza. Previne atacurile de cord si cele cerebrale
– sustine sanatatea ochilor, prevenind miopia sau cataracta
– are rolul de a imbunatati memoria
– te poate vindeca de ulcer sau gastrita
– este util in prevenirea bolilor autoimune, precum cancerul
– grabeste metabolismul, asa ca poate fi util in procesele de slabire
– are rolul de a intari sistemul imunitar
– este indicat si in tratamentele urinare

Beneficiile dovlecelului – cum sa il pregatesti

Pentru a te asigura ca profiti la maxim de toate aceste vitamine si minerale continute de dovlecel, asigura-te ca il gatesti corespunzator. In primul rand, nu il curata de coaja, altfel vei pierde nutrientii existenti in aceasta. Dovleceii mai tineri se pot consuma cruzi, in salate, fiind un adevarat deliciu. Si sucul este o varianta, atat timp cat il vei consuma rapid, altfel va oxida.

Reprezinta o garnitura delicioasa, asa ca ai putea sa pui cativa dovlecei pe gratar, pe care sa ii servesti cu un peste sau pui la cuptor.

Datorita continutului de acid folic, este indicat si in dieta femeilor care sunt insarcinate sau vor sa ramane gravide. Beneficiile dovlecelului au un aport important asupra sanatatii, asa ca nu ii neglija sezonul acesta.

 

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *