Medicii relationeaza cresterea in greutate cu prezenta unui anumit hormon in organism. Daca barbatii se tem de pierderea parului capilar, femeile aflate la menopauza se tem de obezitate si supraponderalitate. Rezultatele noilor studii ne determina sa ne orientam atentia catre hormonii care ne controleaza greutatea corporala, in mod deosebit la menopauza.
Printre semnele imbatranirii putem enumera cu incredere aparitia parului alb, ridurile, metabolismul lent si cresterea in greutate. Aceste semne reprezinta o preocupare comuna, iar vestea buna este aceea ca putem ameliora din simptomele imbatranirii.
Schimbarile in greutate sunt pe buna dreptate atribuite unui metabolism lent, dar noile studii ne arata si alti factori responsabili, cum ar fi hormonii.
Doctorul in medicina Mone Zaidi, profesor la universitatea din New York, a descoperit ca prezenta hormonului de stimulare foliculara indica o crestere in greutate. In mod deosebit in cazul femeilor aflate la menopauza, nivelul prezentei acestui hormon se schimba. Mone Zaidi a descoperit ca un nivel scazut al acestui hormon duce la pierderea in greutate, pe cand prezenta lui duce la cresterea in greutate.
Hormonul de stimulare foliculara este implicat in reproducere si nu numai. Spre exemplu, lipsa acestui hormon previne osteoporoza, stimuleaza arderea caloriilor (deci creste activitatea metabolica) si reduce grasimea abdominala. Asadar, femeile aflate la menopauza risca sa aiba un nivel mai mare al hormonului de stimulare foliculara, motiv pentru care risca sa sufere de supraponderalitate si osteoporoza.
Grasimea abdominala reprezinta in sine un pericol pentru sanatate. Afla mai multe despre pericolele ascunse ale grasimii abdominale aici.
Daca ai incercat sa tii o cura de slabire dar fara rezultate, atunci cel mai probabil hormonii ti-au sabotat planul de a slabi. Spre exemplu, pofta de mancare apare ca urmare a prezentei a doi hormoni: grelina si leptina.
Acesti hormoni iti comanda pofta de mancare si dorinta de a manca intre mese.
Hormonii ne controleaza fiecare aspect al dietei de slabit, inclusiv activitatea metabolica, zonele in care tinzi sa te ingrasi si apetitul. Acest lucru inseamna ca orice schimbare hormonala iti poate sabota eforturile, indiferent de dieta si stilul de viata.
In mod evident, acum ca stim de ce este greu sa slabesti sau ce determina kilogramele in plus, trebuie sa aflii ce poti face sa detii controlul asupra greutatii tale. Din pacate, hormonii nu pot fi tinuti in frau atat de usor, dar specialistii ne dau alte sfaturi.
Dr. Natasha Turner, medic naturopatolog recunoscuta la nivel international, recomanda sa mananci mai multe protein – 20-25 grame la mesele principale si 15-20 grame intre mese. Ea sustine ca alimentatia bogata in proteine ajuta la reducerea nivelului glicemiei si a insulinei.
Un alt hormon care afecteaza femeile aflate la menopauza este cortizolul. Acesta este hormonul secretat atunci cand esti stresata, sau cand organismul trece prin momente stresante. Spre exemplu, menopauza in sine este este un moment stresant pentru organism datorita schimbarilor survenite.
Specialistii recomanda sa dormi intre 7.5 si 9 ore pe noapte. Somnul insufiecient duce la cresterea cortizolului si ingrasare.
Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment