Intoleranta la lapte este o afectiune usoara, comparativ cu alergiile. In ciuda acestui fapt, persoanele care sufera de intoleranta la anumite alimente sau ingrediente stiu cat poate fi de dificil. Intoleranta la lapte este o intoleranta care este mai comuna decat ne-am astepta. Relativ multe persoane se confruntanta cu aceasta conditie.
Laptele este o sursa naturala de calciu (impreuna cu alte vitamine si minerale). Oasele noastre depind de nutrienti pentru a ramane puternice odata cu inaintarea in varsta, mai ales in cazul femeilor.
Majoritatea dintre noi stim ca produsele derivate din lapte sunt bogate in calciu si vitamina D, doi nutrienti esentiali pentru sanatatea oaselor. Dar ce poti face daca suferi de intoleranta la lapte sau daca ai ales un stil de viata care presupune eliminarea produselor lactate (vegan).
Din fericire, sunt multe alte optiuni care iti vor ajuta organismul sa asimileze calciul si vitamina D de care oasele tale au atata nevoie.
In general, doza recomandata de calciu pentru adulti este intre 100 si 1200 mg. Femeile au nevoie de 1200 mg de calciu deoarece sunt mai predispuse la a dezvolta osteoporoza odata ce inainteaza in varsta.
Un pahar de lapte contine aproximativ 300 mg de calciu. Deci, teoretic, femeile ar trebui sa consume aproximativ 4 pahare de lapte pe zi. Dar 4 pahare de lapte pe zi, zilnic, este putin prea mult chiar si pentru iubitorii de lapte.
Din acest motiv este bine de stiut ce alternative la lapte poti avea, fie ca suferi de intoleranta sau nu.
Consumul mare de bauturi carbogazoase duce la cresterea nivelului de fosfati din sange. Acest lucru impiedica asimilarea calciului in organism.
Calciul este absorbit si folosit de catre organism atunci cand ai suficienta vitamina D. O dieta echilibrata iti va da necesarul de vitamina D de care ai nevoie. Consuma in mod deosebit oua, si suc de portocale vitaminizat.
Soarele este una dintre sursele cele mai importante de vitamina D. In doar 5-10 minute de stat la soare vei asimila tot necesarul de calciu pentru ziua respectiva. Simplu, nu?
Fasolea si mazarea sunt foarte bogate in calciu si proteine. O cana de fasole scazuta contine 154 mg de calciu.
Somonul conservat contine aproximativ 181 mg de calciu. In plus, somonul este o sursa importanta de omega-3.
O ceasca de ovaz contine intre 100 si 150 mg de calci. Avantajul este ca ovazul este usor de gatit si foarte versatil, putand fi adaugat in diverse mancaruri. Spre exemplu, cel mai simplu este sa adaugi ovaz in: cereale, iaurt, prajituri etc.
Legumele sunt deseori mentionate cand vine vorba despre alimentatia sanatoasa. Motivul este simplu: legumele contin atat de multe vitamine, minerale si chiar proteine incat sunt cap de lista in majoritatea dietelor sanatoase.
Spre exemplu, verdeturile contin aproximativ 100 mg de calciu in fiecare portie. Cel mai recomandat in acest caz, este spanacul crud; o reala mina de … calciu.
Migdalele contin aproximativ 100 mg de calciu si sunt recomandate ca aperitiv in dietele e slabit sarace in calorii.
Spre deosebire de laptele animal, laptele de soia are un continut mai ridicat in calciu. Un pahar de lapte de soia contine 600 mg de calciu, spre deosebire de 300 mg continut de laptele de vaca. Un motiv intemeiat sa incepi sa consumi lapte de soia, nu?
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment