Cafeaua ingrasa? Cat este indicat sa bei
Cafeaua ingrasa, cel putin aceasta este concluzia unor specialisti australieni care studiaza de mult timp efectele popularei bauturi.
Cafeaua este fara doar si poate una dintre cele mai apreciata bauturi la nivel mondial si nu putini sunt cei care sustin ca nu se pot dezice de faimoasa bautura energizanta. Asadar, cafeaua ingrasa sau nu? Este momentul sa aflam mai multe detalii despre aceste lucruri.
Cafeaua ingrasa – explicatiile specialistilor
Potrivit unui studiu australian, acidul clorogenic continut de cafea ar fi responsabil pentru aceasta cauza. Cu alte cuvinte, persoanele care tin dieta de slabire ar putea fi incetinite din cauza consumului de cafea. Acest polifenol descoperit in bautura are rolul de a stopa procesul de slabire.
Desigur, este vorba despre cei care beau cafea in exces, asa ca este important de pastrat o moderatie, si in aceasta situatie. Cercetatorii spun ca un consum moderat de cafea ( adica 2 sau 3 cani) poate scadea riscul de a face boli cardiovasculare sau diabet. Cu totul altfel stau lucrurile pentru cei care beau 5 sau 6 cani de cafea pe zi. Acestia se pot confrunta cu sindromul intolerantei la insulina si si cu un nivel ridicat al glucozei.
Cafeaua ingrasa in special in contextul in care este bauta in exces. Sau cu adaosuri de lapte si zahar, mai observa specialistii. In aceste situatii, fara doar si poate iti va incetini procesul de slabire. Ganditi-va ca o singura lingurita de zahar are in jur de 16 calorii…Iar daca bei 5 cani de cafea pe zi lucrurile pot degenera.
Cafeaua ingrasa, ce zic alte studii
Se pare ca nu toti cercetatorii au cazut de comun in acord in aceasta privinta. Nu putini sunt cei care sustin ca aceasta bautura nu influenteaza slabirea. Ba mai mult decat atat, exista voci care sustin ca faimoasa cafea chiar ar contribui in procesul de slabire.
Dar exista si aspecte pe care toata lumea le tolereaza, legate de cantitatea de cafea ingerata. Daca vei depasi 300-400 de mg, s-ar putea sa te confrunti cu tot felul de afectiuni. De la agitatie, stres si probleme ale somnului, pana la probleme ale danturii.
In concluzie, cercetatorii australieni au pus mare accent pe cantitatea de cafea consumata. Asadar, cafeaua ingrasa si le pune roate in bete celor care vor sa slabeasca, doar daca acestia fac abuz.
In contextul in care se va consuma o cafea calitativa (organica), fara zahar si alte adaosuri, nu ar trebui sa existe probleme de sanatate.