Noutati

Samburii de caise inving bolile cronice

De ceva timp, cercetatorii au ajuns la concluzia ca samburii de caise fac minuni, atunci cand vine vorba de boli grave, asa cum ar fi cancerul. Poate ca pare greu de crezut, dar un consum crescut de samburi poate fortifica enorm sistemul imunitar si poate inversa bolile.

Desigur, nu trebuie consumati in exces, dar odata introdusi in dieta, asteapta-te la multe beneficii asupra sanatatii. Ce vitamine contin samburii de caise? Este vorba despre vitamana A, B, C, precum si minerale, ca magneziul si fierul.

De ce samburii de caise au capacitatea de a distruge celulele canceroase? Se pare ca vitamina B17, cunoscuta si ca „amigdalina”, ajuta sistemul imunitar sa elimine cancerul din organism. Desigur, este indicat ca bolnavul sa aiba un regim preponderent vegetarian, sa fie in repaos si sa aiba o stare psihica buna.

Dar samburii nu au doar aceasta capacitate. Te pot ajuta in multe alte situatii, asa ca nu ii mai aruncati, odata ce ati consumat caisele.

Samburii de caise si beneficiile lor

1. Distrug cancerul. Asa cum am mentionat mai sus, exista multe studii care sustin aceasta teorie. Este indicat si sa ii consumi preventiv, asa cum probabil te asteptai. Desi nerecunoscuta de lumea medicala, vitamina B17 are cam acelasi efect ca si chimioterapia. Ce alimente mai contin aceasta vitamina? Tocmai cele mai bogate in nutrienti: orez brun, mazare, broccoli, zmeura, vin rosu, vinete, conopida, spanac.

Cercetarile au arata ca, in cazul cancerului de plamani, este indicat sa se consume in fiecare zi samburii de caise, timp de o luna. Se va face o pauza de 2 saptamani apoi.

Rezultatele sunt uimitoare si in cazul cancerului de colon. In acest caz, este recomandat sa se consume in special caise, gratie continutui ridicat de pectina. Se consuma o mana de samburi de caise, adica se va pastra un consum moderat. Tine minte ca samburii contin si cianura, asa ca este de la sine inteles de ce nu este bine sa mananci in exces.

2. Previn imbatranirea prematura. Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca acesti samburi fac minuni, atunci cand vine vorba de stoparea procesului de imbatranire. Se recomanda in special celor care sufera de stres, dar vor sa previna efectele nefaste.

3. Sustin imunitatea organismului. Ajuta organsimul sa lupte in special cu bolile plamanilor, cum ar fi astmul sau bronsita. Asadar, samburii de caise au efect antioxidant si antiinflamator. Consuma-i dimineata, la micul dejun, 8-10 samburi sunt suficienti.

4. Imbunatatesc memoria. Ai probleme in a tine minte diverse lucruri? Atunci alege un remediu natural. Consuma 10 samburi de caise pe zi, timp de 2 saptamani. Memoria ta va fi fortificata si vei reusi sa te concentrezi mai bine. Este recomandat chiar si in cazurile de Alzheimer.

5. Au rolul de a regla tensiunea arteriala. Cine se confrunta cu niste valori ridicate ale pulsului, ar face bine sa consume samburii de caise, pentru o luna. Apropo, ajuta chiar si in cazurile de artrita.

Samburii de caise mentin frumusetea tenului

Pe langa faptul ca aduc atatea beneficii sanatatii, samburii de caise mai ajuta si la hidratarea tenului tau. Produsele cosmetice care contin ulei din samburi de caise sunt foarte bune. Acele creme patrund rapid in piele si confera luminozitate pielii.

Dupa cum vezi, ai suficiente motive pentru a nu mai arunca samburii de caise de acum incolo, asa ca incepe sa ii consumi cat mai des.

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

Secretul echilibrului hormonal: MYO Inositol, aliatul femeilor pentru fertilitate si metabolism

Fertilitatea la femei poate fi afectata de numerosi factori, inclusiv probleme legate de sanatate precum…

8 ore

Bautura care distruge creierul

Bautura care distruge creierul s-ar putea sa te surprinda si nu intr-un mod placut. Daca…

9 ore

Sanatatea digestiva. Ai grija de tine in mod natural

Sanatatea digestiva este un aspect esential al starii de bine, asa ca ar trebui sa-i…

o zi

Semintele de canepa – contin nutrienti si proteine din belsug!

Semintele de canepa au inceput sa capete popularitate si in Romania, asa ca este momentul…

2 zile

Trecerea la ora de vara – de ce poate afecta alimentatia?

Despre trecerea la ora de vara s-a tot discutat in ultimii ani, nu putini fiind…

3 zile

Cum functioneaza sauna cu infrarosu si ce avantaje are fata de sauna clasica?

Sauna nu mai este de mult doar un rasfat de weekend, ci a devenit un…

3 zile

Acest site foloseste Cookie-uri