Kilogramele in plus pot avea efecte negative asupra sanatatii, deoarece grasimea in exces afecteaza modul in care celulele functioneaza. Cancerul si bolile cardiace sunt afectiuni deosebit de serioase ce pot avea consecinte fatale, daca nu sunt adresate la timp. Haide sa vedem cum obezitatea poate cauza cancer si cum sa ne ferim de pericolele asociate.
Studiile arata ca mai multe tipuri de cancer sunt prezente in randul populatiei obeze sau supraponderale. Femeile aflate la menopauza sunt in pericol de a dezvolta cancer de: san, pancreas, rinichi, stomac, ovarian, tiroidial, meningioma, ca sa enumar cateva. Dar adevarul este ca, multe alte tipuri de cancer pot afecta atat femeile cat si barbatii aflati in mod deosebit dupa varsta a 2-a. Lista de mai sus include 2 tipuri de cancer foarte comune (de san si stomac) si 1 foarte greu de tratat (pancreas).
Obezitatea apare atunci cand aportul caloric este mai mare decat consumul. Aportul se face prin mancare, iar consumul se produce prin exercitiu fizic (miscare). Consumul caloric depinde de la persoana la persoana si din acest motiv fiecare dintre noi se poate ingrasa in ritmuri diferite, chiar daca avem stiluri de viata similare.
Acest lucru se datoreaza faptului ca fiecare avem un ritm metabolic aparte, un fond genetic diferit si in plus, facem alegeri culinare diferite.
La acesti factori se pot adauga bolile pre-existente si medicamentatia, care poate uneori avea efecte secundare ce afecteaza masa corporala.
Majoritatea oamenilor isi mentin greutatea in limitele sanatoase prin activitati fizice, portii mici de mancare si alegeri sanatoase.
Grasimea de pe abdomen poate face mai mult decat sa iti schimbe aspectul fizic. De fapt, grasimea de pe coapse si abdomen este in stransa legatura cu cancerul intestinal, rinichi, pancreatic si san. Inca nu este clar de ce grasimea afecteaza aceste organe, dar rapiditatea cu care anumite chimicale din grasime intra in sange, ar putea fi un motiv.
Obezitatea in randul copiilor este in continua crestere. Copiii obezi risca sa devina adulti obezi, iar adultii obezi risca sa sufere de cancer.
Efortul fizic si alimentatia corecta sunt 2 factori cheie pentru sanatatea ta si a copilului tau.
Daca slabesti si te ingrasi in mod repetat, nu este sanatos pentru organismul tau. In ciuda faptului ca este sanatos sa slabesti si acest lucru va aduce beneficii, ele nu vor fi de lunga durata daca te vei ingrasa la loc.
Mai mult de atat, inconsistentele in greutate pot duce la afectiuni cardiace, circulatorii, respiratorii, anemii si asa mai departe. Inconsistentele pot afecta pielea, parul, sanatatea ochilor si a diverselor organe.
Este important sa slabesti si apoi sa mentii greutatea la cote optime.
Daca doresti sa slabesti sanatos, pe langa schimbarile dietetice, fa schimbari in stilul de viata. Pe langa mancare, introdu miscarea in viata ta de zi cu zi.
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment