Noua revolutie in materie de cancer – bomboana de mure
Atunci cand vine vorba de cancer, s-a postulat faptul ca anumite alimente sunt mai benefice decat altele. Broccoli si spanacul sunt 2 dintre cele mai cunoscute alimente, multumita proprietatilor sale antioxidante. Antioxidantii protejeaza celulele si ajuta la prevenirea malformatiilor cancerigene. Noua revolutie in materie de cancer vine de la Universitatea de Stat Ohio, din SUA. Cercetatorii au realizat o bomboana care contine concentrat de mure. Oare cat de bine te poate proteja aceasta bomboana?
Noua revolutie in materie de cancer – bomboana de mure
Cercetatorii in materie de alimente au creat o bomboana care te poate proteja impotriva diverselor tipuri de cancer. Este deja cunoscut faptul ca nutrientii continuti in alimente iti mentin sanatatea organismului. Legatura acestora cu diverse afectiuni a fost si inca este indelung cercetata, iar combaterea cancerului este numarul unu pe lista cercetatorilor.
Bomboana de mure
Bomboana in cauza este realizata din mure, datorita proprietatilor benefice ale acestora. Murele contin antioxidanti si au proprietati anti-inflamatorii care pot stopa formarea tumorilor canceroase. Dar cum murele sunt fructe de sezon, ele sunt greu de gasit in comert pe tot parcursul anului. Astfel, cercetatorii s-au decis sa testeze proprietatile curative ale unei bomboane care sa fie realizata din concentrat de mure. Acest concentrat pastreaza in intregime proprietatile fructului, asemenea momentului in care este proaspat cules.
O bomboana contine echivalentul unui pahar de mure proaspete.
Odata realizata, aceasta bomboana a fost supusa testelor de laborator. Concentratul a fost realizat prin inghetarea rapida a murelor, iar apoi macinarea lor intr-o pudra.
In laborator, s-a analizat:
- Daca nutrientii au fost bine pastrati in timpul procesului de inghetare si maruntire
- Daca nutrientii din bomboana sunt bine absorbiti de organism
- Daca antioxidantii pastreaza sanatatea celulelor
Ideea de baza
Ideea de baza din spatele acestei bomboane, este accesibilitatea la proprietatile benefice ale fructului. Fiind sub forma de bomboane, ele sunt usor de consumat si la indemana. Pe de alta parte, un pahar de mure proaspete sunt greu de procurat, iar costul ar fi cu mult mai mare decat pentru bomboane.
Bombonele produse nu contin zahar adaugat, ci doar fructoza continuta de fructe in sine.
Asta inseamna ca bomboana poate avea si alte proprietati. Spre exemplu nu ingrasa. Neavand un continut caloric mare, ele pot fi consumate oricat de des fara teama kilogramelor in plus.
Nu strica dantura. Zaharurile duc la cresterea aciditatii din gura, afectand in timp sanatatea dintilor. Smaltul dintilor este atacat prin fermentarea zaharurilor, fermentare ce duce la carii si la afcetarea intregii danturi. Evident, chiar si dupa ce consumi aceste bomboane trebuie sa te speli pe dinti de cel putin 2 ori pe zi, in mod regulat.
Disponibilitatea lor actuala pe piata de consum
Aceste bomboane inca nu sunt disponibile in magazine. Descoperirea a fost realizata in anul 2014, iar pep iata americana a aparut in numar limitat din anul 2016. Speranta este ca in putin timp produsul va fi disponibil si pep iata europeana si pe cea romaneasca.
Costul produsului se promite a fi unul accesibil tuturor celor care vor sa inlocuiasca bomboanele obisnuite cu unele ce aduc beneficii pentru sanatate.