Te-ai intrebat, probabil de mai multe ori: este sanatos sa incalzesti, sa gatesti sau sa decongelezi mancarea folosind cuptorul cu microunde? Internetul este impanzit cu fel de fel de opinii privind acest subiect, dar nu multe articole sunt concluzive. Adevarul este ca majoritatea opiniilor nu au la baza dovezi stiintifice, medicale si nici macar nu sunt bazate pe cazuri reale. Asadar, cat de sanatos este sa incalzesti mancarea la microunde?
Pentru a raspunde la aceasta intrebare, am bazat acest articol pe studii realizate la universitati de renume mondial, cum ar fi Universitatea Harvard din SUA. Rezultatele studiilor au fost facute public in anii anteriori si au fost verificate stiintific.
Cuptorul cu microunde a devenit un accesoriu de bucatarie prezent in multe dintre gospodariile romanilor si nu numai. Cuptorul cu microunde este o comoditate, dar ca sa intelegem daca este periculos sau nu, trebuie sa intelegem cum functioneaza.
Cuptoarele cu microunde incalzesc mancarea si lichidele folosind unde de energie care sunt similare undelor radio. Incalzirea produselor se face prin miscarea/vibrarea moleculelor pana la incalzirea lor termica.
Vibratiile microundelor nu sunt daunatoare sanatatii.
Incalzirea la cuptorul cu microunde se face intr-un ritm deosebit de rapid, motiv pentru care valoarea nutritiva a mancrii nu este afectata. Defapt, mancarea incalzita la microunde are o valoare nutritiva mai mare decat mancarurile fierte, spre exemplu.
Vitamina C este o vitamina care este cel mmai usor distrusa in timpul procesului de incalzire, dar nu si la cuptorul cu microunde. Broccoli isi pierde din capacitatea de te proteja de cancer, atunci cand este fiert in apa. Daca vrei sa pastrezi din proprietatile benefice ale legumei, atunci gateste-o la microunde, dar inabusita.
Sfat: Pune legumele intr-un vas cu putina apa, si acopera-le cu un capac adecvat (din plastic sau alt material destinat cuptorului cu microunde). Astfel vei beneficia mai mult de proprietatile lor benefice.
Alimentele semi-preparate contin, de regula, instructiuni de incalzire folosind cuptorul cu microunde. Alimentele semi-preparate sunt cunoscute ca fiind mai putin sanatoase, nu datorita faptului ca se incalzesc la microunde, ci datorita conservantilor si aditivilor adaugati.
Unii aditivi adaugati in mancare sunt chimici si aduc cu sine riscul de a suferi de cancer. Dar nu uita, cuptorul cu microunde in sine, nu prezinta un pericol pentru sanatate.
Materialul din care este realizat recipientul pe care il folosesti in cuptorul cu micriunde, este deosebit de important. Atentie sa nu folosesti metale, folie de aluminiu sau compozite cu aluminiu si/sau alte metale, deoarece acestea pot lua foc.
Materialele care pot fi folosite pentru a incalzi sau decongela mancarea, sunt de regula ceramica, silicon, plastic. Pe toate acestea apare un simbol care indica faptul ca sunt destinate incalzirii in cuptorul cu microunde.
Asadar, conform studiilor realizate, te poti folosi in siguranta de comoditatea oferita de cuptorul cu microunde. El constituie o achizitie ce poate fi facuta fara a pune sanatatea in pericol.
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment