Sfecla rosie si beneficiile incredibile asupra sanatatii tale
Sfecla rosie a castigat teren in ultima vreme si nici nu este de mirare, avand in vedere ca este o leguma minune, care te va ajuta sa mentii sanatatea trupului tau, pe termen lung.
Un beneficiu demn de luat in considerare este efectul pe care il are asupra ficatului, sustinand intens procesul de detoxifiere.
De asemenea ajuta la reglarea tensiunii, mentinandu-si proprietatile chiar si atunci cand este gatita.
Sfecla rosie sustine buna functionare a sistemului imunitar, incurajand productia de globule rosii. Contribuie la mentinerea sanatatii inimii, muschilor si nervilor.
Ce alte efecte mai are sfecla rosie asupra organismului tau?
1. Vindeca bolile canceroase. Sigur ai auzit pana acum despre aceste studii. Nu putini sunt cei care au baut sfecla timp indelungat si au reusit sa isi curete trupul de boli. Sfecla rosie poate contribui la stabilizarea PH-ului in corp, ajutandu-ne sa devenim mai „alcalini”.
2. Nu ingrasa. Poti manca sau bea suc de sfecla linistita, avand in vedere ca acesta nu te va face sa te ingrasi. Are putine calorii si imbunatateste metabolismul. Are doar 40 de calorii la suta de grame, asa ca o poti consuma in voie.
3. Sustine efortul si activitatile sportive. Fie ca esti sau nu o persoana activa, ar fi bine sa introduci acest aliment magic in viata ta. Sfecla rosie promoveaza sanatatea inimii si intareste musculatura. Tocmai de aceea este recomandata pentru cei care vor sa faca performanta sportiva.
4. Detoxifica ficatul. Va ajuta ficatul sa elimine grasimile depozitate, acesta fiind principalul organ de detoxifiere din organism. Aici, substantele toxice sunt sintetizate si eliminate din organism.
ATENTIE! Nu este indicat ca diabeticii sa consume foarte multa sfecla rosie, avand in vedere ca zaharul continut de aceasta poate fi asimilat rapid de bolnavi.
Asa cum am amintit si mai devreme, „celebritatea” sucului de sfecla rosie a crescut enorm in ultima vreme si nici nu este de mirare. Iata de ce alimente ai nevoie pentru a pregati faimosul suc:
– 2-3 sfecle rosii potrivite
– 2-3 morcovi medii
– 1 pastarnac
– 1 telina mica
– 1 mar mediu
– sucul de la o lamaie
Reteta de suc de sfecla rosie
Se curata ingredientele si se pun in juicer (aparat de stors) nu in blender! Vom stoarce aceste alimente, nu le vom marunti, este un aspect foarte important.
Incearca sa bei cat mai des o cana de suc de acest gen si vei deveni mai sanatoasa.
Trupul tau va fi mai alcalin si vei stimula procesul de detoxifiere. Este foarte posibil sa pierzi cateva kilograme bune.