Ajutor slabire

4 motive pentru care mananci mai mult decat ai nevoie

Sunt convinsa ca te poti gandi la multe situatii in care ai mancat mai mult decat aveai nevoie. Sarbatorile sunt deseori un prilej pentru a manca in exces, dar adevarul este ca momentele in care mananci fara sa iti fie foame sunt mai dese de atat. Pofta care insoteste gandul la unumit tip de mancare, sau poate chiar anturajul, stresul sau circumstantele te pot determina sa mananci mult. Iata 4 motive pentru care mananci mai mult decat ai nevoie.

4 motive pentru care mananci mai mult decat ai nevoie

Chipsurile pe care le mananci seara, prajiturile sau biscuitii care te determina sa mananci mai mult decat realizezi, iti saboteaza silueta si sanatatea. Opreste cercul vicios al obiceiurilor care insotesc acest gen de mancaruri pentru a imbratisa un stil de viata mai sanatos.

1. Diversitatea alegerilor

Faptul ca avem o gama variata de produse in supermarketuri si piete, este un beneficiu al vietii moderne pe care o ducem. Din pacate, studiile arata ca aceasta diversitate nu aduce cu sine si beneficul unei siluete frumoase.

Dieticienii spun ca, oamenii care consuma o varietate mai mare de produse, tind sa manance din nou. La scurt timp dupa ce au terminat masa initiala, ei consuma de regula o gustare. Acest lucru duce la un supra-consum care adauga la caloriile ingerate. Rezultatul: cresterea in greutate.

Mai mult, diferite branduri de produse au un continut caloric diferit. Din acest motiv, ai sanse mai mari sa mananci mancaruri bogate in calorii, pe langa faptul ca tinzi sa mananci mai des in timpul zilei.

2. Gustarile din timpul recreational

Multi dintre noi tindem sa deschidem o punga cu chipsuri, napolitane sau alte gustari in timp ce ne uitam la televizor. Concentrarea noastra se muta pe actiunea filmului, pierzand din atentie ritmul cu care mancam in acest timp. Deseori ti se poate intampla sa fii atat de atenta la ce se petrece, incat sa iti dai seama ca ai terminat gustarile fara sa le fi savurat.

Oamenii de stiinta arata ca ceea ce urmaresti in timp ce mananci, poate influenta cat anume mananci.

Ritmul si cantitatea pot fi substantial crescute daca urmaresti un film politist sau de actiune. In cinematografe, se consuma cu aproximativ 50% mai mult popcorn in timpul unei drame decat in timpul unei comedii.

3. Ai prea multa incredere in viitor

Stii la ce te gandesti atunci cand ai de ales intre salata sau cartofi prajiti. Daca tinzi catre alegerea mai putin sanatoasa, probabil ca iti spui ca vei manca mai putin pe seara, ca vei face sport sau ca vei incepe o dieta de slabit. In acest fel ai tendinta de a minimaliza efectul caloriilor asupra organismului tau. Aceasta minimalizare este una mentala, care provine din dorinta ta de a iti satisface poftele. Inghetata, cartofii prajiti si celelalte alegeri bogate in calorii au avantajul de a fi gustoase. Din pacate, ele nu sunt si benefice siluetei si sanatatii tale.

Datorita increderii tale in faptul ca lucrurile vor fi asa cum ti-ai propus in viitor, iti ingadui sa faci din prezent un moment al indulgentelor si caloriilor extra.

4. Mananci in ultimul moment

In timpul unei zile lungi de lucru, energia noastra tinde sa scada dramatic incepand din jurul orei 15:00. Cum ziua de lucuru se incheie de regula mai tarziu, tinzi sa te bazezi pe unele alimente. Produsele ca: dulciuri, cafea, gogosi, covrigi si alte produse care sunt usor de rapid de achizionat.

Nu uita: accesibile nu inseamna neaparat si cele mai bune!

Pe langa bauturile energizante, cafeaua dulciurile, acel pahar de alcool pe care il consumi cand ajungi seara acasa, pot avea un efect invers celui dorit. Studiile arata ca acestea schimba echilibrul hormonal al organismului, crescand mai ales cortizolul (hormonul stresului).

Aceste alimente de “ultim moment” duc la perturbarea somnului, creaind un cerc vicios: oboseala, calorii, mancat in exces si crestere in greutate.

Diaconescu Adina

Leave a Comment
Share
Autor
Diaconescu Adina

Ultimele articole

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

13 ore

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

o zi

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

2 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

3 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

4 zile

Reteta de weekend – burgeri cu zucchini, ii vei adora!

Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…

7 zile

Acest site foloseste Cookie-uri