O inima sanatoasa inseamna colesterol scazut. Colesterolul marit este una dintre cauzele principale ale atacurilor de cord si a bolilor care afecteaza vasele de sange. Din pacate, este un fenomen trecvent intalnit in randul romanilor, crescand riscul bolilor de inima. Pentru persoanele cu diabet, a celor cu afectiuni cardiace dar si pentru mentinerea sanatatii in general este foarte important sa urmezi diete care sa ajute la scaderea colesterolului. In cazul persoanelor cu diabet aceste diete pot preveni din aparitia simptomatologiilor nedorite.
Te-ai decis ca vrei sa ai o viata cat mai sanatoasa, sau poate ca suferi de anumite afectiuni carora doresti sa le ameliorezi simptomele nedorite. Si intr-un caz si in celalalt, este important sa fii constienta ca ceea ce mananci iti afecteaza in mod direct sanatatea. Sanatatea ta incepe din farfurie. Ce alegi sa pui in ea, presupune sa stii cate ceva despre beneficiile si pericolele alimentelor.
Alimentele care contin grasimi saturate sunt cele care se solidifica la temperatura camerei ca spre exemplu: untul, margarina, untura, branza. Este recomandat ca dieta ta sa contina cantitati cat mai mici din aceste alimente. In plus, evita pe cat de mult cu putinta: carnea de vita, laptele gras si mancarurile de tip fast food.
Alege sa folosesti uleiuri benefice pentru inima ta. Astfel de uleiuri sunt cele de: masline, porumb, floarea-soarelui, rapita sau alte vegetale. Pestele, nucile si semintele de in ajuta la scaderea colesterolului deoarece sunt o sursa veritabila de omega-3.
O dieta sanatoasa trebuie sa fie bogata atat in fibre solubile cat si insolubile. Acestea se gasesc din belsug in legume, fructe, cereale, paine integrala, paste, fasole uscata si mazare.
Evita sarea in exces. Sarea are efecte asupra tensiunii arteriale si poate afecta in mod negativ inima. Produsele care au sare adaugata in cantitati mai mari sunt: semi-preparatele, conservele, mancarea de tip fast-food, snitelele, carnea procesata etc.
Usturoiul este de mult timp cunoscut pentru proprietatile sale de scadere a colesterolului. Odata consumat, fie crud sau sub forma de supliment nutritiv, acesta ajuta la scaderea colesterolului. Efectul eset insa numai temporar. Odata ce il elimini din dieta ta, efectul benefic incepe sa nu se mai faca resimitit. Din acest motiv se recomanda consumul unui catel de usturoi (sau echivaletul sau nutritiv) pe zi.
Un studiu publicat in anul 2009, arata noi beneficii ale semintelor de in. Pe langa faptul ca acestea sunt o sursa bogata de omega-3 si ajuta la scaderea colesterolului si a trigliceridelor, inul usureaza digestia.
Sfat: evita excesul, deoarece semintele de in pot provoca in unele cazuri balonari, usoare ameteli si diaree.
Drojdia rosie de orez este un fungus care creste pe orez. De obicei folosita ca si colorant natural, ea este folosita drept medicament in Asia. Proprietatea care a atras atentia tarilor vestice, este aceea de a bloca productia de colestrol in ficat. Multe persoane care nu pot tolera medicamentele prescrise pentru reducerea colesterolului, au recurs la drojdia rosie de orez. Studiile arata ca riscul atacului de cord scade cu pana la 30%, daca drojdia este consumata timp de 24 de saptamani.
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment