Plantele au fost inca din vremurile antice folosite in: medicina traditionala, in vopsitorie, pentru curatarea sau pentru parfumarea incaperilor si nu numai. Multe plante pot fi inscrise pe lista multumita beneficiilor lor, dar o anumita planta poate fi socotita de pret sanatatii noastre. Coada calului este planta recomandata ca avand o multitudine de beneficii pentru sanatatea ta.
Denumita popular coada calului, aceasta este o planta larg raspandita pe teritoriul tarii noastre. Se gaseste de regula in zonele mlastinoase si are aspect de perie.
Ea dateaza din vremuri preistorice si a fost pentru prima data recomandata de medicul roman Galen. Inca de atunci planta era recunoscuta pentru proprietatile sale benefice asupra rinichilor, a vezicii urinare, artrozei, ulcerelor sangerande si tuberculozei.
Chinezii foloseau planta pentru scaderea febrei si ca remediu pentru inflamatiile din zona ochilor (exemplu: conjunctivita), dizenterii, raceli si hemoroizi.
Planta poate fi folosita sub forma de supliment nutritiv, extract lichid sau tinctura. De obicei se prapara o pulbere din partea aeriana a plantei, dar poate fi folosita si proaspata. Tulpinile pot fi si ele folosite dar doar daca isi pastreaza culoarea verde.
Coada calului are un continut bogat de silica. Silica ajuta la regenerarea tesutului osos si la fixarea calciului in oase. Aceasta ajuta si la refacerea colagenului si a altor tesuturi ale corpului.
Planta are un puternic efect diuretic si stimuleaza functia rinichilor. Ba chiar mai mult, aceasta este cunoscuta ca fiind planta cu cea mai mare putere de eliminare a apei din organism.
Poate fi utilizata pentru curatarea tractului urinar si poate ameliora diverse inflamatii, hemoragii, ulceratii, cistite si poate trata diverse infectii.
Pentru barbati, planta a fost folosita cu success in cazurile beningne de inflamare a prostatei.
Datorita efectului diuretic, planta ajuta in mod eficient la eliminarea nisipului si a pietrelor la rinichi.
Ceaiuri de coada calului pot fi consummate pentru reducerea hemoragiilor si vindecarea ranilor, multumita continutului bogat de silica.
Poate fi folosita drept anti-hemoragic pentru sangerari in zona gurii, a nasului si zonei vaginale, ca anti-diareic, impotriva dizenteriei si a conjunctivitei.
Coada calului ajuta la cresterea frecventei urinarilor cu pana la 3% mai mult decat in mod normal. Din acest motiv, Equisetum arvense apare ca ingredient in majoritatea produselor si a medicamentelor destinate pierderii in greutate. Aceasta proprietate este data de actiunea anumitor componente chimice ale plantei cum ar fi potasiu, magneziu, calciu, acid ascorbic si acid cafeic.
Coada calului poate fi folosita pentru ameliorarea simptomelor nedorite ale menopauzei. Aceasta ajuta la reglarea hormonala si metabolica a organismului. Deficientele de calciu sunt asociate cu inaintarea in varsta si menopauza.
Datorita faptului ca planta stimuleaza asimilarea calciului in oase, o face un puternic aliat al femeilor in perioada menopauzei.
Influentele lipidice asupra metabolismului duc la diverse beneficii in cazul problemelor cardiovasculare. Datorita continutului ridicat de silica si a stimularii absorbtiei calciului, planta te poate proteja impotriva depunerilor de grasime pe artere si ajuta la reglarea tensiunii arteriale.
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment