Atunci cand te confrunti cu simptomele menopauzei ca bufeuri, probleme cu somnul sau schimbari emotionale, probabil ca ultimul lucru pe care vrei sa il faci este sa depui efort fizic. Dar este important sa te mentii activa.
Iata cele mai eficiente exercitii pentru ameliorarea simptomelor menopauzei. Acestea te vor ajuta si pe viitor deoarece pot reduce riscurile asociate cu postmenopauza.
Exercitiile fizice, indiferent de varsta, trebuie sa urmeze anumite reguli pentru a fi eficiente. Un program echilibrat include flexibilitate, agilitate, mobilitate si exercitii de intarirea masei musculare. Toate acestea iti vor imbunatati conditia fizica si sanatatea per general.
Incearca sa incorporezi aceste exercitii in rutina ta zilnica, oricand ai timp. Totusi, nu uita sa fii consecventa si sa ceri sfatul medicului inainte de a te apuca de noua ta rutina sportiva.
Nu esti sigura cum sa scapi de starile de nervozitate, emotiile puternice neexplicate si schimbatoare? Fa pasi catre o stare psihica mai buna. In cel mai literal mod cu putinta, mersul pe jos este maniera cea mai simpla de a aborda aceste schimbari psihice. Mersul pe jos te poate ajuta sa lupti cu depresia si anxietatea, ambele fiind simptome ale menopauzei.
Aerobicul este o modalitate excelenta de a iti pune muschii in miscare. Tonifiaza musculatura si ajuta la mobilitatea incheieturilor. Femeile la menopauza sufera deseori de boli ale oaselor ca artroza si osteoporoza. Exercitiile de aerobic ajuta la ameliorarea efectului de intepenire a incheieturilor. Daca simti ca exercitiile de aerobic sunt poate putin peste nivelul de efort pe care il poti depune, atunci este recomandat aerobicul in piscina.
Apa te ajuta sa plutesti si elimina din presiunea resimtita asupra oaselor si muschilor. Daca optezi pentru aerobic in piscina, atunci incearca sa faci sedinte de aproximativ 30 de minute (si nu mai putin). Fa miscari lente si nu incerca sa depui prea mult efort. Aerobicul este intentionat ca un exercitiu de relaxare si un prilej sa cunosti oameni noi. Bucura-te de el!
La menopauza, nivelul estrogenului din organism scade. Acest lucru poate duce la cresterea sau scaderea in greutate, la bufeuri si nu numai. Daca asociem sedentarismul cu scaderea nivelului de estrogen, atunci vom intelege de unde apar schimbarile in greutate. Modificarile hormonale duc la o redirectionare a depunerilor de grasime.
Exercitiile de dans te determina sa misti soldurile, bratele si picioarele, fapt care ajuta la modelarea unui corp frumos. Dansul este un exercitiu cu un impact mic asupra organismului, motiv pentru care este recomandat chiar si pentru femeile cu o varsta foarte inaintata. In timpul lectiilor vei avea ocazia de a cunoaste oameni noi, iar acest lucru iti va imbunatati starea de bine.
Nu uita ca la orice varsta poti fi frumoasa si fericita.
Exercitiile kegel implica contractarea si relaxarea muschilor pelvieni. Acest gen de exercitii pot intari muschii, fapt care poate duce la ameliorarea incontinentei urinare. Incontinenta urinara, desi minora uneori, este un simptom foarte des intalnit in randul femeilor la menopauza.
Nu urma acest tip de exercitii in timpul urinarii, deoarece poate duce in unele cazuri la o serie de complicatii ale tractului urinar.
Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment