Beneficiile apei de cocos pentru persoanele cu diabet
Beneficiile apei de cocos sunt dintre cele mai surprinzatoare. Diabetul este o afectiune care poate avea implicatii deosebit de grave asupra organismului tau. Iti pot fi afectate metabolismul si greutatea corporala, functia rinichilor, a inimii etc.
Dupa cum stim, cocosul nu este un fruct tipic tarii noastre. Atat multumita calitatilor sale benefice asupra sanatatii, cat si multumita aromei sale placute, fructul poate fi gasit in supermarketuri.
1. Te ajuta sa slabesti
Apa de cocos are in mod natural un continut de grasimi care este deosebit de scazut. In general este recomandat ca persoanele cu diabet sa evite, pe cat posibil, consumul de grasimi. Acestea sunt bogate in proteine si determina organismul sa ia in greutate datorita proceselor metabolice care au suferit schimbari. Deoarece apa de cocos are un continut de grasimi extrem de redus, ea poate fi consumata fara riscul de ingrasare.
O alta calitate este data de suprimarea apetitului. Apa de cocos elimina senzatia de foame datorita consistentei sale vascoase.
2. Piele sanatoasa
Apa de cocos ajuta la eliminarea uleiului din tegument. Pentru o piele sanatoasa si fara imperfectiuni, se recomanda ca zilnic sa te speli cu apa de cocos. Ea ajuta la eliminarea uleiurilor din piele, la hidratare si previne aparitia acneei. Acest lucru explica de ce companiile cosmetice folosesc extract de cocos in crème, lotiuni, sampon, balsam de par etc, pentru a le face mai eficiente.
3. Imbunatateste digestia
Datorita medicatiei administrate, persoanele cu diabet sufera deseori de un abdomen compactat si diverse probleme digestive. Ingredientele din apa de cocos sunt foarte eficiente in a te hidrata si acest lucru imbunatateste radical digestia. Apa de cocos ajuta la eliminarea constipatiei in mod natural, datorita proprietatilor sale.
Apa de cocos contine:
294 mg potasiu
5 mg zahar natural (sintetizat usor de organism)
4. Reduce hipertensiunea arteriala
In multe cazuri, diabetul afecteaza inima si sistemul circulator. Presiunea arteriala ridicata duce la un diagnostic de hipertensiune arteriala. Pe langa diabet, si deshidratarea poate duce la efecte asemanatoare hipertensiunii. Deshidratarea este resimtita de organism prin scaderea numarului de electroliti. Deoarece apa de cocos grabeste procesul hidratarii, electrolitii sunt refacuti iar simptomele hipertensiunii arteriale sunt ameliorate (si pot chiar disparea).
5. Bogata in nutrienti
Spre deosebire de alte bauturi de pe piata, apa de cocos este bogata in substante nutritive. Ea contine substante importante care sunt prezente in corpul nostru. Apa de cocos contine calciu, magneziu, fosfor, potasiu si sodiu. Multumita compozitiei unice, apa poate fi folosita pentru a aduce beneficii celor afectati de diabet.
6. Asemanatoare sangelui uman
Oricat de ciudat ar suna, apa de cocos este asemanatoare sangelui. Prin compozitia ei complexa, aceasta se aseamana la un anumit nivel cu compozitia plasmei umane. In cazuri de urgenta, este cunoscut faptul ca apa de cocos poate fi folosita in cadrul transfuziilor de sange. Aceasta practica este cel mai des intalnita in tarile sarace din lumea a treia unde sangele pentru transfuzii se gaseste cu dificultate.
Bine de stiut:
Agita bine recipientul cu apa inainte de consum.
Daca doresti sa cumperi o nuca de cocos proaspata, orienteaza-te sa fie tinere si verzi la exterior. Nucile mature au culoarea maronie si coaja foarte tare. Apa de cocos se regaseste in cantitati mai mari in nucile verzi decat cele maro.