Pericolele ascunse in carnea din comert iti pot afecta sanatatea atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Ele se refera la medicamentele continute de carne.
Un studiu recent arata ca o sursa ascunsa de medicamente poate avea implicatii atat de scurta cat si de lunga durata asupra sanatatii. Flora intestinala si sanatatea generala iti pot fi afectate.
O serie de medicamente sunt administrate animalelor din ferme, pentru a trata si preveni imbolnavirea. Aceste medicamente sunt periculoase deoarece devin parte din alimentatia noastra, fara ca noi sa stim. Dupa ce sunt administrate animalelor, ele raman absorbite in tesuturi si devin parte din carnea pe care noi o consumam.
Studiile si analizele prelevate arata ca fermierii administreaza in mod curent antibiotice animalelor si pasarilor de crescatorie. Ei fac acest demers de administrare nu doar pentru prevenirea si tratarea bolilor, dar si pentru a stimula cresterea in greutate.
Studii publicate recent in SUA arata ca oamenii de stiinta nu stiu suficiente lucruri despre aceste antibiotice si nu pot lua masuri pentru schimbarea celor periculoase. Cea mai concludenta informatie descoperita este aceea ca se inregistreaza din ce in ce mai multe bacterii rezistente la antibiotice.
Uniunea Europeana planuieste stoparea completa a uzului de antibiotice pentru animalele de ferma, exceptie facand situatia in care acestea sunt menite pentru tratarea bolilor. Acest gen de demers dureaza totusi o perioada destul de lunga de timp. Spre exemplu, in SUA, demersul de stopare a uzului de antibiotice pentru prevenirea animalelor de ferma se face inca din anul 1977. Momentan, cea mai pozitiva decizie luata in aceasta directie este aceea de a cere producatorilor de carne sa difuzeze imformatii cu privire la tipul si frecventa antibioticelor administrate pentru stimulrea ingrasarii.
In momentul de fata exista multe dovezi care sa ateste faptul ca implicatiile asupra sanatatii noastre pot fi devastatoare. Majoritatea studiilor privind implicatiile asupra sanatatii umane nu sunt, totusi, publicate in revistele de specialitate. Acest lucru inseamna ca, in ciuda faptului ca se conduc multe cercetari in domeniu, ele nu sunt accesibile publicului.
Asemenea oamenilor, medicamentele sunt administrate pentru a lupta impotriva bacteriilor si a altor germeni patogeni. Dar pe langa faptul ca ele previn si trateaza diverse afectiuni, au si o parte deosebit de negativa. Bacteriile pot dezvolta o imunitate la antibiotice, ceea ce inseamna ca boala se poate agrava, nefiind tratata. Pentru ca noi consumam acele antibiotice si noi putem dezvolta o imunitate la antibiotice. Aceste antibiotice ne pot pune viata in pericol.
Deoarece scopul acestor antibiotice este acela de a stimula cresterea si ingrasarea, consumatorii sunt expusi riscului de obezitate si probleme cardiace.
Poti evita riscul de a consuma antibioticele din carne, astfel:
– consuma carnea pe care o produci sau din vanat
– cauta un producator de incredere
– consuma carne etichetata ca biologica
– inclina catre alternativa vegetariana sau chiar vegana. O astfel de alimentatie poate avea o multitudine de beneficii asupra sanatatii tale. Proteinele din carne pot fi inlocuite cu proteinele din fasole, linte, mazare, naut etc.
Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment